Korrekt varvtal vid tomgång

Ett av de enklaste sätten att identifiera huruvida motorn i din bil fungerar som bäst är genom att titta på dess tomgång. Underhålla och justera en ordentlig tomgång är avgörande för att undvika överhettning eller stannar motorn. Överanstränga din motor kan leda till skador på komponenter, förbränning av olja och gas och slutligen motor beslag. Köra en bil på tomgång kan också leda till negativa miljöeffekter såsom slöseri med gas och en ökning av koldioxidutsläppen. Dessa faktorer bidrar också till behovet av omställningsstöd och konservativa tomgång. Utveckla en förståelse för hur de lediga arbeten i samband med en bil prestanda och hur man håller den justeras korrekt kan lägga år av livet till en motor. Vad är Tomgång?

Tomgångsvarvtal är rotationshastigheten hos ett brännbart motorn igång medan frikopplad från den drivande mekanismen och gasreglage. Den tomgång mäts av varv per minut eller varvtal. Tomgång kan variera beroende på typ och storlek av motor samt vad motorn utnyttjas för. En tomgång kan justeras för att passa behoven hos en viss motor eller åtgärd motorn behöver utföra.
Automobile tomgång

ordentlig tomgång för en bil är 600-1000 rpm, varierande från motorstorlek och bilmodell. Den tomgång är programmerat i Engine Control Module, (ECM) som är stordatorn av någon bil, kontrollera varje aspekt av bilens prestanda. Som en bil körs över tiden förändringar i timing och slitage på motordelar kan öka eller minska tomgång arbetar ECM för att förhindra dessa förändringar. Den tomgång kan också justeras manuellt för att utföra ett fullgott arbete.
JUSTERA TOMGÅNGSVARVTALET

TOMGÅNGSVARVTALET justeringar kan göras för att förbättra kvaliteten på utförandet av en motorn. Justera en ledig kräver upprätthålla bilens motor på operativ varvtal. När en bils motor är kall den använder mer gas för att fungera. Idle justeringar görs genom att manipulera de lediga mixture skruvarna som styr luftflödet i förgasaren och processen utförs medan motorn är igång, så bör endast utbildad personal eller en professionell mekaniker utför en justering.
Miljöpåverkan av onödig tomgång

miljömyndigheter på statlig och federal nivå, tillsammans med privata forsknings tankar har upptäckt att onödig tomgång kan vara mer skadligt än att bara stänga en bil ner. Även om det är sant att en bils tomgång är ett bra sätt att avgöra hälsan hos en motor med avseende på en tuneup och underhåll, tomgång för sakens skull väntar på någon i en restaurang drive-thru kan orsaka onödigt skada motordelar och avgaserna. I de flesta fall moderna motorer behöver inte mer än 10-30 sekunder för att värma upp och köra effektivt och, faktiskt, köra bil är en bättre uppvärmning än en enkel tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131924.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.