Hur ändrar jag Auto AC Från R12 till R-134a?

Före 1995, de flesta fordon som används R-12 freon i luftkonditioneringssystemet. Sedan började Naturvårdsverket att reglera användningen av R-12 freon. Den amerikanska miljövårdsmyndigheten rekommenderar R-134a som ett alternativ köldmedium. Även om det inte är olagligt att köra ett fordon som fortfarande använder R-12 freon, kanske du vill överväga eftermontering ditt system luftkonditioneringen att köra på R-134a. R-134a är ett billigare alternativ, och det är säkrare för miljön. Ändra din bil luftkonditioneringssystem från R-12 till R-134a är en enkel process som inte borde ta dina mer än två timmar. Saker du behöver
R-134a konverteringssats
R-134a ladda kit
R-134a köldmedium
Handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner

1

Kör fordonet till en licensierad R-12 Freon professionell. Begära att han evakuera R-12 Freon från ditt fordon. Också be den professionella att ta bort R-12 mineralolja från luftkonditioneringssystem. Byt ut R-12 mineralolja med alla R-134a kompatibel olja eller POE olja, som är kompatibel med både R-12 och R-134a luftkonditioneringssystem.
2

Kör fordonet till en säker plats för att slutföra R-12 till R-134a konvertering. Parkera fordonet och stäng av motorn. Öppna huven. Lokalisera töppningarna conditioning service i huven området. Den höga sidan serviceport är en gängad ventil på röret som går från kompressorn till kondensorn. Den låga sidan serviceport är en gängad ventil på röret som går från kompressorn till ackumulatorn.
3

Samla ditt material från R-134a adapter kit. Ta den höga sidan adapter viceventil från adaptern satsen. Fäst höga sidan adaptern till den höga sidan viceventil. Fäst låga sidan adaptern till låga sidan viceventil. Båda adaptrar borde helt enkelt skruva direkt på de gängade ventiler. Fäst varningsetiketten från adaptersatsen någonstans lätt synlig i din huv område.
4

Samla ditt material från R-134a ladda kit. Avlägsna ladda slangen och tryckmätaren från ladda kit. Fäst tryckmätaren till infiltration slangen. Fäst ladda slangen till köldmedium R-134a kan. Öppna ventilen på påfyllning slangen något så att en liten mängd köldmedium i laddning slangen. Fyll laddning slang med kylmedium och stänga ventilen.
5

Anslut den andra änden av ladda slangen till låga sidan tryckventil. Om du har ett högt tryck ladda kit, bifoga ladda slangen till högtryckssidan ventil. Slå på din bil. Slå på luftkonditioneringen. Ställ din luftkonditioneringssystem till högsta inställningarna. Stryp gasen för att få din motor till 2.000 rpm.
6

Öppna ventilen på laddning helt så att köldmediet att strömma in i ditt luftkonditioneringssystem. Övervaka tryckmätaren på laddning slangen. Stäng ventilen på påfyllning slangen när ditt luftkonditioneringssystem når sin rekommenderade intervallet. Den rekommenderade intervallet om du använder den låga sidan tryckventil är 25 till 40 psi. Den rekommenderade intervallet om du använder högtryckssidan ventilen är 225-240 psi.
7

Koppla ladda slangen från trycket ventilen. Förvara resten av köldmediet på en säker plats för senare användning. Låt ditt fordon för att köra i 10 minuter med luftkonditioneringssystemet på. Medan fordonet går på tomgång, ta under motorn område på tecken på kylmedelsläckage. Om du märker köldmedium läcker, inspektera adaptrar på dina tryck ventiler så att de sitter ordentligt fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131912.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.