Hur man använder en vinkelslip på svetsar

Den oavsiktliga upptäckten av acetylen 1892 snabbt ledde vägen till uppfinningen av syre-acetylen svetsning processen. Detta får människor att smälta samman två metallbitar med extrema temperaturer. När en svets är klar lämnar det bakom en grov kant vid limning punkten. Hur ojämn metallen är beror mycket på skickligheten hos svetsaren. Borttagning denna grova kant görs genom att mala av det extra metall med en vinkelslip. Saker du behöver
Vinkelslip
Skyddsglasögon
Hörselskydd
Visa fler instruktioner
1

Sätt på dig skyddsglasögon och hörselskydd för att skydda din kroppen från skärvor av metall som spray från kvarnen.
2

Titta i slutet av vinkelslip för en pil. Detta representerar den rotationsriktning slipskiva. Behåll denna riktning i åtanke vid slipning att positionera dig så att metall och gnistor flyga iväg från din kropp.
3

Starta kvarnen genom att trycka på avtryckaren. Placera enheten vid början av svetsen och vinkla den så att slipning skivans framkant gör kontakt med svetsen.
4

Tryck den platta delen av slipskiva mot svetsen och flytta vinkelslipen längs svetsen ett lätt tryck. Flytta kvarnen upp och ner samtidigt som en parallell position till svetsen. Upprepa denna process tills svetsen är slät.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131894.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.