Hur Bleed Manuella Breaks

Bromsar fungera med hydrauliskt tryck pressas genom ledningar från bromspedalen till hjulen. Mjuka bromsar är ett symptom på felaktig hydraultryck låta pedalen att driva närmare golvet än vanligt. I de flesta fall beror detta på en ökad mängd luft i bromssystemet som är lättare att komprimera än bromsvätskan. Detta minskar den hydrauliska kraften av bromsarna och orsakar dålig bromsverkan. Blödning bromsarna tar bort denna luft och ersätter den med bromsvätska, förbättra bromsförhållanden. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Bruksanvisning
rörtång
Plastpåse
Penetrerande olja
Blocknyckelsats
dräneringskärlet
Rag
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

lyfter bilen med uttag på båda sidor för att lyfta den främre änden och sedan sänka den på ett par pallbockar. Lyft bilen med hjälp av lämpliga jack punkter, som rekommenderas i instruktionsboken. Placera domkraften bredvid uttagen på samma poäng. Upprepa denna procedur för den bakre delen av bilen.
2

Ta bort muttrarna på däcken med hjälp av en rörtång. Ta alltid bort klackarna i en stjärna eller korsvis för att undvika att placera vridmomentet på klackarna, vilket gör dem svårare att ta bort. Placera muttrarna och alla brickor i en påse för att undvika att förlora dem.
3

Dra däcken bort av näven och lägg ner dem för att hålla dem från att rulla. Däck med fälgar, vilket inte är försänkta, ska ställas mot en vägg på gummit för att undvika repor hjulens yta.
4

Leta luftningsskruven på bromsoket. Det identifieras med ett hexagonalt huvud med ett hål genom centrum. Spraya genomträngande olja runt basen för att lossa luftningsskruven.
5

Pumpa upp bromsarna genom att ha en annan person ned pedalen 3 till 4 gånger och håll ner den. Säg den person att hålla konstant tryck med foten tills instrueras att ta ut det.
6

Öppna luftningsskruven och fånga den vätska som sprutar ut i ett uppsamlingskärl. Stäng luftningsskruven omedelbart och torka bort vätskan på bromsarna med en trasa. Instruera personen som håller pedalen för att ta bort foten tryck. Kontrollera huvudcylindern för att säkerställa att den har tillräckligt med vätska och fyll vid behov.
7

Upprepa bygga upp trycket och öppna luftningsskruven tills vätskan sprutar ut smidig och är fri från luftbubblor. När ett däck är gjort, gå till de andra tre däcken, blöda sina bromsar och sedan ersätta alla däck. Sänk baksidan av fordonet medan du tar bort jack läktaren, sänk fordonets front med samma procedur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131887.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.