Vad är en PCM i en bil

Moderna bilar är som rullande bärbara datorer:? Full av sensorer, ställdon och processorer dator som nätverk och kontrollerar fordonets alla interna funktioner. Den Powertrain Control Module är en kombination dator, konstruerad för att styra inte bara motorn, men allt som gör att bilen går. Basic Function

Före tillkomsten av elektroniska överföringar och differentialer, begagnade fordon som styrs av en central dator en modul Engine Control. PCM gör allt som ECM gjorde, men nätverk motorn styr in med överföringen, påkörningar och center differential kontroller för att ge optimal prestanda under alla driftsförhållanden.
Motorgivare och kontroller

Modern On-Board Diagnostics, Series II styrsystem skickar datorn information om varje aspekt av motorns prestanda och skick. Dessa inkluderar vevaxel och kamaxel position gasreglageläget, grenrör lufttryck, luft /bränsleblandning, Luftmassemätare och knock eller "ping" upptäckt. PCM använder denna information för att justera bränsleinsprutningen och tändningen.
Cross-nätverk

PCM är en mer mångsidig enhet än ECM eller stativet -alone transmission kontroll som tidigare använts i fordon. För ökad prestanda, kan PCM öka tändningen, ändra luft /bränsle förhållandet, ökning sändningspunkterna skift och shift effekt på baksidan (för all-wheel-drive bilar). För att öka dragkraft samtidigt lämnar ett hörn, kanske PCM minska gasen, flytta makten till fronten (för AWD bilar) eller skifta vridmoment till hjulen på utsidan av en sväng.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131827.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.