Tecken och symptom på dåliga Bussningar krängningshämmare

Den krängningshämmare på en bil är ett styvt stycke rörformig metall bult till höger och vänster sida av suspensionen. De flesta bilar använder en främre och bakre krängningshämmare, även om vissa bara använda en främre krängningsstång. Syftet med en krängningsstång är att minska krängning när fordonet hörnen. Eftersom det är bultad till suspensionen på vardera sidan, fungerar krängningshämmare som en hävarm, vilket tvingar hjulet mot insidan av svängen mot marken, vilket ökar greppet och göra fordonet känner sig mer stabil. Den krängningshämmaren är fäst i fjädring och chassi med bussningar och fästen. Clunking och Slamrande

mellersta delen av en krängningshämmare på en bil bultar i chassit. Bussningar glida till baren och sedan en metallhållare går över bussningen och bultarna fästet på chassit. Den krängningshämmaren är bultad till suspensionen vid vardera änden med ändlänkar som kommer från baren på 90 grader. De ändlänkarna bultas till suspensionen med en serie av bussningar, brickor och muttrar. Om centret bussningar bryts, trasiga eller saknas, kommer vingla bar flyttar förmodligen överdrivet orsakar clunks och skallror framifrån eller bakifrån när fordonet körs runt ett hörn eller ens över en grov väg i en rak linje. Om bussningarna beläget vid slutet länkarna är skadade eller saknas, kan liknande clunking eller skramlande symtom uppträder.
Vague styrning och handhavande

bussningarna håller vingla barer ordentligt till fordonet. Om bussningarna är skadade eller saknas, kan styrningen kännas mindre exakt än den brukar, eftersom krängningshämmare rör sig överdrivet. När fordonet hörnen, kan bilen kännas mindre stabil, med slarvig hantering. Addera ditt trasiga eller saknas Bussning

En visuell inspektion kan också avslöja andra tecken på att de krängningshämmare bussningarna är skadade. Lyft bilen med en kraftig domkraft och stödja den med pallbockar. Leta upp krängningsstång under bilen, vilket kommer att vara den tunna listen som går från en sida av bilen till den andra. Inspektera slutet länkar. Det kommer att finnas bussningar i slutet av länken där den fastnar till suspensionen. Säkerställa bussningarna är där och inte skadad. Inspektera den centrala delen av stapeln, där det bultar i chassit. Inspektera bussningar under fästena för att säkerställa bussningar inte är skadade, trasiga eller saknas.
Byta Bussningar
p Om det bestäms att krängningshämmare bussningarna behöver bytas ut, ta bort vingla bar med lämpliga verktyg. Konsultera en verkstadshandbok för ditt specifika fabrikat och modell för att fastställa den exakta förfarandet för att ta bort ribban. Lossa krängningshämmaren i vardera änden från suspensionen och i mitten av chassit. Ta bort de gamla bussningarna och montera de nya. Installera om krängningshämmaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131824.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.