Hur man kan förbättra Smog Pass Chance

En smog tentamen är utformad för att leta efter förekomst av oönskade kemikalier - kolväte, kväveoxid och kolmonoxid - som bidrar till smog föroreningar i luften. Bilen har genomgått en rigorös tenta av en tekniker för att säkerställa att den inte avger alltför många av dessa föroreningar i miljön. Du kan öka dina chanser att passera en smog granskning genom att fylla flera saker före testet. Saker du behöver
Däck
tryckmätare Carbon-reducerande bränsle tillsats
Visa fler instruktioner
1

besiktiga fordonet för rökiga utsläpp eller läckande olja. Om dessa problem är närvarande, har en certifierad mekaniker ta en titt på bilen och åtgärda problemen innan den smog test.
2

Slutför ett oljebyte om man är beroende. Smutsig olja är rik på kolväten, vilket kan orsaka att fordonet misslyckas smog examen. Ett fordon ska ha ett oljebyte vid varje 7500 miles, eller en gång per år, vilket som kommer först.
3

Lägg bränsle tillsatser i bensintanken direkt efter du fyller tanken med bensin. Tillsatser rena sotavlagringar i bilens avgaser som kommer att hjälpa till att sänka utsläppen.
4

Ändra bilens luftfiltret var 60.000 miles. Ett smutsigt luftfilter kommer att misslyckas att sålla bort skadlig smuts. Fordonet beror också på ett rent luftfilter för att upprätthålla en balans mellan luft och bränsle.
5

Ändra en lös eller trasig tanklocket. Under testet kommer teknikern kontrollera tanklocket efter läckor. Om locket sitter löst eller bruten, kommer det inte hålla upp under tryck och orsaka att fordonet misslyckas inspektionen.
6

Pumpa däcken ordentligt. Använd en tolk för däcktryck att säkerställa en korrekt mängd luft är i varje däck. Detta kommer att hjälpa din motor att hålla en jämn belastning, och bilen att framstå som mer stabil under smog tentamen.
7

Släck ljuset kontrollera motorn. Ett ljus som är på kommer att resultera i automatisk misslyckande. Ta bilen till en mekaniker och ha kontrollera motorn ljus avstängd. Ofta ljuset är på grund av en faktisk motor fel, i detta fall att fordonet måste repareras innan ljuset släcks.
8

tillåta fordonet att köra i 20 minuter. Värmer bilen kommer att säkerställa korrekt förbränning och bidra till att förbättra dina chanser att passera utsläpp testet. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131791.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.