Så ändrar gångjärnen på en 88 MR2

När den introducerades 1985, var den ursprungliga Toyota MR2 ett radikalt avsteg för en relativt konservativ japanskt företag som Toyota. Den MR2 var en mittmotor-sportbil på samma sätt som en italiensk sportbil, såsom en Ferrari eller Fiat X1 /9, men hade tillförlitlighet köparna kom att förvänta sig från en japansk bil. En 1988 MR2 når nu veteranbil status. Ett av de problem som MR2s kan drabbas av, om den används ofta, är den vikande av sina gångjärn, som dock, kan lätt ersättas med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open slutade skiftnycklar
Tänger
domkraft eller plattform
handduk eller trasa
Visa fler instruktioner
1

Parkera MR2 på en plan yta med tillräckligt med utrymme för att öppna dörren hela vägen. Öppna MR2 dörr. Placera en plattform som en domkraft eller en låda under dörren för att stödja det. Lägg en handduk på plattformen för att skydda lacken på dörren.
2

Tryck på de två metallflikarna på undersidan av dörren vistelsen stiftet med en tång. Skjut upp samtidigt och dra dörren stannar stift ut ur hålet i dörren vistelse. På luckans gångjärn
3

Spray penetrerande smörjmedel och låt det dra i flera minuter. Du kan också göra detta flera timmar innan du tar bort gångjärnen. Lossa och ta bort de fyra 12-mm bultar som fäster gångjärnen till dörren upptill och nedtill, och samtidigt stödja dörren. Ställ dörren ur vägen.
4

Använd en markör för att markera positionen för gångjärnen där de skruvas fast i dörrkarmen på bilen. Använd en hylsa för att ta bort 12-mm skruvar för båda gångjärnen. Ta bort de två bultarna närmare till fender med en öppen nyckel (på grund av bristen på avslut).
5

Ställ de gamla gångjärnen åt sidan. Rengör silikon finns under luckans gångjärn, så att markeringarna för leden platsen inte torkas bort.
6

Installera de nya övre och undre gångjärn i samma position som de gamla. Dra åt bultarna
7

Placera dörren så att gångjärnen kan skruvas till det -. Detta kommer att kräva hjälp av en hjälpare att hålla dörren på plats medan bultarna är gängade på plats . Montera och dra gångjärnen.
8

Kontrollera dörren operationen genom att försiktigt stänga och öppna den. Notera eventuella områden som är utanför. Om dörren behöver justeras, lossa gångjärnen där de bult till dörrkarmen, och flytta dem i önskad riktning (med andra ord, om dörren är för låg, lossa gångjärnen och flytta dem upp, etc).
9

Justera dörren tills den är korrekt inställd. Skjut tillbaka i stiftet som håller dörren vistelse till dörren. Placeringen av dörren, när den är stängd, kan även justeras genom att lossa och skjuta plattan dörren anfallaren i den bakre dörrkarmen, uppåt eller nedåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131775.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.