Hur man byter vattenpumpen på en '93 Lincoln 4.6

Lincoln fordon först presenterade Fords 4.6L V8 i 1991 års modell. Lincoln Town Car var den första av dessa fordon för att motta en 4.6L, ​​att använda sig av två ventiler modell. De fyra ventiler 4.6Ls småningom var utrustat i Lincoln Mark VIIIs, Continentals och flygare. Om du börjar märka höga temperaturer i din Lincolns 4.6L under körning, är en trasig vattenpump en vanlig felkälla. Lyckligtvis, ersätter denna del är inte för dyrt och praktiskt om du väljer att ta det här projektet på dig själv. Parkera fordonet på en väl upplyst plats med enkel tillgång till motorrummet. Saker du behöver
ersätter vattenpump kit
Metric skiftnyckel uppsättning
Justerbar momentnyckel
Empty dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Skruva minuspolen bulten av din Lincolns motor batteriet och ta bort terminalen kabeln från batteriet eller någon metallyta. Ställ bulten på en säker plats, eftersom du kommer att behöva det senare när du är klar med installationen.
2

Placera en tom kastrull under bilens kylare för att fånga alla motorns kylvätska som det avlopp från fordonet. Skruva av radiatorn påfyllningslocket för att tillåta kylmediet att flyta smidigt, ta sedan bort avtappningspluggen från botten av kylaren. Byt avtappningspluggen och radiator tanklocket när du är klar.
3

Lossa hårdvara som håller luften piprensare utlopp till motorn och ta bort helt.
4

Lossa skruvarna som håller kopplingen kylfläkt och blad till motorrummet och ta långsamt. Lossa skruvarna som håller fläktkåpa till fordonet och ta bort fläkten och kåpan helt. Ställ dessa delar och deras fästdetaljer åt sidan för senare användning.
5

Lossa klämman som håller den nedre kylarslangen på vattenpumpen och ta bort helt. Ta den övre bypass slangen från vattenpumpen, liksom. Skruva den hårdvara som håller remskivan vattenpump till pumpen och ta bort. Nu, ta bort vattenpump från motorn. Rengör eventuellt skräp från motorn när denna del var bara bortkopplad, ta bort den gamla packningen om den är skadad. Den nya vattenpumpen
6

Position på plats och fäst det med nödvändig hårdvara. Dra åt bultarna på vattenpumpen till 18 foot-pounds för fabrik-specifika inställningar.
7

tillbaka alla slangar och delar som togs bort för att komma åt vattenpumpen. Ta bort kylarens påfyllningslock och häll kylvätskan tillbaka till denna behållare, som ersätter locket när du är klar. Anslut den negativa terminalen kabeln till batteriet och håll den på plats med medföljande bult.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131760.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.