Felsökning av 2002 6,0-liters Chevrolet motorproblem

Chevrolet Vortec 6,0-litersmotor först infördes i den amerikanska tillverkarens lineup för 2001 är vanligast i de tunga lastbilsmodeller. En högpresterande modell utvecklades efter 2003 för användning i SS 1500 lastbilar och Corvetter. Denna moderna dieselmotor kräver regelbunden service för att undvika eventuella problem i motorn. Problem kan dock uppstå i denna motor även med regelbundet underhåll. Felsökning motorproblem tidigt kan spara tid och pengar, så det är viktigt att veta vad som orsakar dessa minskningar i prestanda och bränsleeffektivitet. Saker du behöver
Kylarvätska
Metric skiftnyckel set
Momentnyckel
EGR-ventil
Tändstift
Tändstift trådar
Spray flaska fylld med rengöringsvätska
Scrub pensel
Luftfilter (eftermarknaden eller fabriken typ)
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den Vortec 6,0-liters 's batteri och skruva loss minuspolen bulten att ta bort. Flytta denna terminal kabeln från batteriet och alla metallytor i motorrummet för att undvika grundstötning. Låt batteriet kopplas bort för resten av felsökningen.
2

Ta varje lock tändstiftet och inspektera varje enskild plugg efter tecken på fukt, korrosion, överhettning eller annan fysisk skada. Dra ut skadade tändstift med nödvändig hylsnyckel. Avlägsna fördelarlocket att komma rotorn och elektriska ledningar. Märk det elektriska ledningar, om så är nödvändigt, och ersätta var och en av pluggarna i enlighet därmed. Använd motsvarande hylsnyckel att infoga varje tändstift. Unbolt återförsäljare så att du kan kontrollera motorns rotor för eventuella tecken på fysiska skador, byt vid behov.
3

Lokalisera 6,0-liters 's EGR-ventil, som vilar nära oljan påfyllningsröret . Inspektera denna del för några tecken på igensättning av skräp. Om ventilen har fastnat i öppet och inte verkar vara att svara på några kommandon, ta bort denna ventil och byt därefter. Om själva ventilen bara verkar vara smutsig, ta bort denna del och rengör noggrant.
4

Lossa hårdvara som håller röret luftintaget till motorn är spjällhuset. Om det behövs, använd en platt skruvmejsel för att ta bort denna slang från spjällhuset inlopp. Kontrollera insidan av denna insugningsröret för någon ansamling av skräp eller annat elementärt material och ta bort allt som skulle förbjuda korrekt luftflöde. Snäppa loss fästena som håller rutan fabriken luften tillsammans och ta bort locket för att komma åt luftfiltret. Dra ut luftfiltret ut och kontrollera innehållet i lådan, ta bort allt skräp. Om luftfiltret på plats är en fabrik, pappers-utformade typ, kassera denna del och ersätta detta. Om du har bytt ditt filter fabrik luft med en wire-mesh aluminium delen, helt enkelt rengöra denna del och använda den igen. När du är klar med rengöringen detta område, ansluta alla delar tillbaka till motsvarande positioner.
5

Kontrollera kylarslangar, både övre och undre efter tecken på nötning, eftersom detta kan avsevärt minska flöde av kylvätska hela 6,0-liters Vortec motor. Avlägsna tanklocket och kontrollera innehållet i kylvätska insidan, tagit del av båda nivåerna och kvaliteten på kylvätska. Om kylvätskan förefaller vara låg och har ersatts under det senaste året eller så, helt enkelt fylla på förrän i rekommenderad höjd. Om kylvätskan ser lite väderbitna, tappa ur kylvätskan helt och ersätta med ny vätska. Rengör framsidan av kylfläkten med en skurborste och en sprayflaska för att säkerställa att samma luftflöde omdirigeringar till motorn. Anslut den negativa polen på batteriet tillbaka till sitt avsedda ytan och fäst med nödvändig bulten när du är klar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131751.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.