Hur säkert lagra ett batteri Inomhus

För fordon du lagrar utanför, och inte planerar att använda under långa perioder, kanske du vill ta bort batteriet. Den viktigaste frågan vid lagring är att vara säker på att batteriet är fulladdat. Om batteriets kvar även delvis urladdat under längre perioder kan minska dess livslängd. Ta några steg för att säkert lagra ett batteri inomhus, och det kommer att vara redo att användas när du behöver det. Saker du behöver
Skiftnyckel
Stålborste
Destillerat vatten
Batteriladdare
litiumfett
Batteripolen caps
Visa fler instruktioner

1

Koppla loss kablarna från polerna med en skiftnyckel. Lossa batteriet hold-down bolt med nyckel och ta bort batteriet från fordonet.
2

Rengör kontakterna med stålborste för att avlägsna alla spår av korrosion.

3

bort fyllningen locken från batteriet, om sådan finns, anslut med en skruvmejsel och toppen på alla låga celler med destillerat vatten.
4

den röda (positiv) ledning av batteriet laddaren till batteriets positiva pol (+) och den negativa till den negativa (-) inlägg. Slå på laddaren och låt batteriet komma till en full laddning, vilket indikeras av mätaren. Byt ut batteriet fylla mössor, om sådan finns.
5

Applicera lite fett på batteriterminalerna inlägg med fingrarna och skjut terminalen lock över de positiva och negativa inlägg.
6

Förvara batteriet då kommer att vara ur vägen, skyddad från olyckor och inte utsättas för extrem hetta eller konstanta temperaturförändringar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131738.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.