Hur man lägger ett bälte på en 2006 Dodge Truck

The Serpentine belt på en 2006 Dodge Ram används för att driva stora delar av huvudaxeln eller kamaxeln. Bältet kan få spruckna eller brutna efter många miles och kommer att kräva ersättning. Medan du utför underhåll, inspektera bältet för att säkerställa att det finns gott om liv i den. Byta remmen innan den bryter kommer att spara pengar i det långa loppet, eftersom underlåtenhet att göra detta kan resultera i stora skador på komponenter. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan och jämn yta.
2

Öppna huven och leta reda på spännaren, på framsidan av motorn under generatorn. Addera 3

Lossa bulten på spännaren med en hylsnyckel. Vrid skruven två hela varv.
4

Tryck ned spännaren och skjut remmen från remskivan. Dra av remmen från resten av remskivorna och ut ur motorutrymmet. Minns hur bandet drogs längs remskivorna, eftersom det gör det lättare att sätta tillbaka på. Det finns också ett bälte kopplingsschema på kylaren stöd.
5

Placera den nya remmen runt remskivorna på samma sätt den gamla remmen drogs. Placera inte bältet över spännaren till slutet.
6

Dra spännaren upp och placera bältet över trissan. Släpp spännaren och det kommer våren till sitt ursprungliga läge, dra åt bältet.
7

Dra åt skruven på spännaren. Känn bältet för att säkerställa att inget glapp. Om det inte finns något glapp, kan en ny spännare krävas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131718.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.