Vilken typ av freon Måste jag använda i min F-150?

Genom att utföra rätt underhåll, kan du få längsta livslängd och bästa upplevelsen av din lastbil. Byta freon i din bil är en viktig del av bilens underhåll, eftersom det kan hindra extremt dyra reparationer till mycket låg kostnad. Typ av Freon

sen modell Ford F-150s användning R-134a freon för sina luftkonditioneringssystem. Bilar började använda R-134a som ersätter R-12 i början av 1990. R-12 ersattes grund av det faktum att det var ytterst skadligt för ozon, och R-134a har blivit ett mycket mer ekonomiskt vänligt alternativ.
Proper Fyllning

Se till att följa de rätta stegen för att lägga köldmedium till din F-150, som att lägga för mycket eller för lite kan allvarligt skada din a /c-systemet och kan skada din a /c koppling eller kompressor. Sådana skador kan kosta hundratals dollar för att reparera och kan innebära att vara utan din lastbil under en tid. Om du måste göra det själv, se till att du köper en burk av köldmedium som kommer med en mätare, eller få en mätare med det.
Pressure

När du lägger freon till din F-150, är ​​det viktigaste att komma ihåg att mängden freon i systemet är inte det som gör den kalla luften blåser utan trycket i systemet. Lägga för mycket freon inte kommer att göra det kallare systemet blåsa, och lägga mindre kommer inte sänka temperaturen. Att ha för mycket eller för lite freon kan faktiskt förhindra att din a /c clutch från ingrepp. Addera Läckor

Ofta orsaken till låga freon nivåer i din lastbil kan bero till en läcka i A /C system. Det är starkt rekommenderat att innan du lägger freon, du får rätt material för att testa ditt system för läckor. Om det finns läckor, kommer lägga freon att göra något bra för ditt system, och du kan fortfarande orsaka skada om de läcker inte är fasta. Brist på fukt och "ozon" i ditt system är avgörande för din a /c systemet igång ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131713.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.