När du köper Stötdämpare?

Lika oundviklig som döden och skatter är det faktum att, så småningom, kommer du att behöva köpa nya chocker för ditt fordon och har dem installerade. Chocker säkerställa att din bil eller lastbil hanterar bekvämt genom att absorbera merparten av upphöjningar och fördjupningar i vägen. Chocker är också viktigt att de säkerställer en bil förblir säker och kontrollerbar. Slitna chocker gör en bil mindre förutsägbar när den drivs runt hörn eller under kritiska manövrar där fordonet kräver stopp eller vända snabbt. Dålig hantering och styrning

Byt stötar när hanteringen känns inte så tight som det en gång gjorde, särskilt runt hörn och över dalar och gupp i vägen. Slitna chocker få fordonet att luta överdrivet runt hörn och kan leda till att styrningen känns vaga och oprecisa när man svänger in i ett hörn. Andra symptom på slitna chocker kan innehålla en suspension som studsar upp och ner över upphöjningar och fördjupningar samt en bakre ände som Skitters fram och tillbaka.
Överdriven Dive och Squat
< p> Dive hänvisar till bilens nos doppa ner efter bromsar, speciellt när fordonet stannar snabbt. Även om en viss mängd av dyk är normalt, bör det inte vara överdriven. Squat är motsatsen, och inträffar när bilen accelererar.
Läcker olja
p Om dina chocker läcka olja, byt ut dem. För att bestämma läckage, lossa muttrarna för hjulen med ett däck järn. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Avsluta bort hjulet. Undersök kroppen av chock - eller-strävan - vid toppen och botten för tecken på läckande olja. De flesta moderna chocker inte använder olja, istället använder gas inne i chock.
Stötarna är för mjuk

Ett snabbt sätt att testa ditt fordon fjädring är att använda en enkel driva test. Parkera bilen på en plan yta. Stå bredvid hörn av bilen, i närheten av hjulet. Placera händerna på framskärmen och trycka ner på fender så att suspensionen och chocken kompress. Snabbt släppa fender. Om de chocker är i god form, bör det tillfälliga upphävandet stiga tillbaka upp i en jämn rörelse och kommit till ett stopp. Om suspensionen studsar upp och ner eller är alltför lätt att skjuta ner, betyder detta slitna chocker som måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131711.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.