Varför Gnid ett bildäck?

De hjul och däck på ett fordon är några av de viktigaste komponenterna som ingår i dess hantering, åkkomfort och även utseende. Installera bredare och högre prestanda däck och hjul är en vanlig uppgradering som många bilägare göra sina bilar i sökandet efter bättre prestanda och ett mer tilltalande utseende. Men bilar och lastbilar som utformats av sina tillverkare att använda mycket specifika storlekar på fälgar och däck. Om fel däck eller fälgar är installerade, kan däcken skaver mot bilens kaross och även mot fjädring och bromsar komponenter. Låg hjulupphängningshöjd

En av de vanligaste orsakerna till ett däck gnugga på ett fordons karosseri är en suspension som har sänkts kraftigt. En populär modifikation att bil entusiaster gör till sina bilar är installation av en lägre fjädring. Detta åstadkommes vanligen med installationen av sänkningsfjädrar och stötar prestanda. Resultatet är bättre hantering och minskad krängning på grund av det styvare fjädring och lägre tyngdpunkt. Men om suspensionen sänks överdrivet, kommer däcken gör ofta kontakt med hjulhuset. Detta kommer vanligtvis att förvärras över gupp och runt hörn, eller när fordonet transporterar extra vikt. Lösningen är antingen installera högväxt fjädrar eller potentiellt med smalare däck som kommer att ge ytterligare tillstånd. Vissa ägare rulla även insidan av fendrar, som innebär böjning insidan läppen av fender borta från däcken.
Breda däck

Hjulen, däck, karosseri och fjädring på ett fordon är utformade för att fungera som en helhet. Fälgar och däck har en viss bredd, profil och diameter. Medan ändra måtten på däcket kan ha någon inverkan på det aktuella fordonet, om fordonet redan har begränsat spelrum, får bredare däck gnugga på karossen eller suspension. Om däcken gnugga kan snävare-eller lägre profil däck måste installeras för att eliminera problemet. Den fender läppen kan också modifieras genom att böja eller rulla på insidan delen av fender öppningen, bort från däcket.
Felaktig offset eller bredd Wheels

Bilägare uppgraderar ofta sina lager hjul med större och bredare hjul för ett förbättrat utseende eller bättre prestanda. Men om den förskjutning av hjulet är felaktigt, kan det orsaka däcken att gnugga på karossen eller suspension. Offset hänvisar till där hjulet ligger i förhållande till fordonets nav (den plats där hjulbultarna till bilen). Om hjulet sticker ut för långt från suspensionen, kan däcket störa karossen och om den ligger för nära upphängning, kan det störa fjädring och /eller bromsar. Detsamma gäller för hjul som är för bred. De korrekta hjul för fordonet i fråga kommer att lösa det här problemet. Andra lösningar kan vara att modifiera karossen med bredare fendrar som kan rymma de större hjulen.
Andra orsaker

Det kan finnas andra problem som kan orsaka ett däck att gnugga på karossen eller suspension, men de är inte lika vanligt som de ovanstående frågorna. De innefattar: slitna chocker, fjädringskomponenter eller ens en felaktig inriktning. En professionell inriktning butik bör titta på ditt fordon för att fastställa den exakta orsaken till problemet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131710.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.