Hur man tar bort en Airbag ratt från en 2002 BMW 525i

Den 2002 BMW 525i är en del av E39 generationen av den populära 5-serien lyxbil. E39 ersatte E34 5-serie och är ett populärt köp på begagnade marknaden. Attraktiv design och hög kvalitet ingenjörskonst har sett till att denna generation har bibehållit sitt andrahandsvärde ganska bra. Liksom de flesta moderna bilar, kom detta 2002 525i med krockkudde monterad i ratten. Om av någon anledning ratten behöver tas bort, måste luftkudden avlägsnas, liksom. Saker du behöver
Ratchet
Torx bits
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Lossa den 13-mm mutter på den negativa batteripolen och avlägsna terminalen från batteriet. Detta är en viktig del av att ta bort luftkudden och bör inte hoppas över. Koppla bort batteriet kommer att se till att det inte finns någon ström går till luftkudden, vilket minskar risken för luftkudden omgruppera.
2

Lokalisera Torx skruvarna som håller airbagen till ratten på baksidan av hjulet, de är inte lätt synliga. Du kan behöva justera hjulet genom att vrida eller luta för att ge tillräckligt utrymme för att komma åt bultarna med spärrfunktion.
3

Använd en T-30 Torx bit och en spärrfunktion för att lossa och ta bort dessa skruvar. När bultarna tas bort, kommer airbagen inte längre fästas på ratten, men det kommer att finnas kablar att ansluta den till hjulet.
4

Stötta luftkudden och dra ur horn tråd, den kabelnät som går till knapparna på ratten och luften ledningar väska. Dra kontakten airbagen rakt ut för att undvika att skada den.
5

Store luftkudden någonstans säker medan du gör allt arbete görs på bilen. Handtag luftkudden säkert och undvika att tappa något på det. Förvara den med ansiktet uppåt, så BMW emblemet inte repas. Förvara inte något ovanpå den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131704.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.