Hur man byter generatorremmen på en 1995 Ford Probe

Den 1995 Ford Probe är en sportig tvådörrars coupe som fanns tillgängliga i tre olika trim paket: basmodellen och SE kom utrustad med en 2,0-liters fyrcylindrig motor medan GT-modellen kom utrustad med en 2,5-liters sexcylindrig motor. Alla tre trim paket kom med antingen en automatisk eller manuell växellåda. Den fyrcylindriga motorn var kapabel att producera 118 hästkrafter, medan den större sexcylindriga motorn sparkade ut 164 hästkrafter. Båda motorerna hade två bälten tillbehörsdrivningens för luftkonditionering kompressor, servopump, vattenpump och generator. Emellertid skiljer sig förfarandet för att ersätta banden, beroende på vilken motor du har. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ratchet
Crayon
prybar
Byte generatorrem
Visa fler instruktioner
2,0-liters Generator
Belt Replacement
1

Lossa pivot och bultar justerande på servopumpen med ett Ratchet och uttag och tryck pumpen mot mitten av motorn och ta bort remmen. Markera den yttre kanten av bandet med en krita före avlägsnandet, för att säkerställa korrekt rotationsriktning efter byte.
2

Lossa pivot och justera skruvarna på generatorn med en Ratchet och uttag och tryck generator mot centrum av motorn. Avlägsna remmen.
3

Dra den nya remmen runt vevaxeln remskiva, vattenpump remskiva och generatorns remskiva.
4

Bänd generatorn bort från mitten av motorn tills mitten av bandet kommer bara vrida ¼ till ½ runt i mitten av den längsta utrymmet mellan skivorna. Dra åt pivot och bultar justerande. Upprepa denna process för servostyrning bälte. Kontrollera att du har ditt varumärke utåt.
2,5-liters generatorremmen ersätter
5

Mark ytterkant vattenpumpen och servostyrning bälte med krita. Lossa justeringsanordningens på undersidan av motorn med en harskramla och ingångar och ta bort remmen.
6

Lossa justeringsanordningens för generatorn och luftkonditionering bälte och ta bort remmen.
7

Byt generator och luftkonditionering bälte och dra åt justerbulten tills du kan bara vrida remmen ¼ till ½ runt i mitten av den längsta nedfarten mellan remskivorna.
8

Upprepa steg 3 för servostyrning och vattenpump bälte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131698.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.