Faktorer att göra bilar Effektiv

Varje år Environmental Protection Agency (EPA) ger betyg bränsleeffektivitet för varje bil på marknaden. Myndigheten administrerar olika tester på bilar för att bestämma stad, motorväg och kombinerade miles per gallon siffror. Det finns ett antal faktorer som gör en bil mer bränsleeffektiv. Aerodynamik

Aerodynamik - hur luften rör sig runt saker - är en viktig faktor för bränsleeffektivitet i en bil. En aerodynamisk utformning tillåter luften att flöda runt bilen på optimala varvtal. Detta resulterar i bilen utnyttjar mindre gas. Aerodynamik minskar också dra -. Den kraft som motverkar fordonets rörelse genom luften
Motortyp

Dieselmotorer är effektivare än bensinmotorer med samma effekt, vilket resulterar i lägre bränsleförbrukning. Det är vanligt att dieselmotorer att få 40 procent mer miles per gallon än bensinmotorer. En annan faktor som kan bestämma bränsleeffektiviteten är mängden effekt som skapas av motorn. Till exempel är en fyrcylindrig motor effektivare än en V-6 eller V-8 motor. Förutom dålig aerodynamik och tung vikt, många lastbilar har V-6 eller V-8 motorer.
Körhastighet

Den hastighet som du kör är en annan viktig faktor för en bils effektivitet. Körning stadigt vid en konstant hastighet kan öka bränsleeffektiviteten med så mycket som 20 procent. Typiskt är den genomsnittliga optimal hastighet runt 55 mph. Negativt, kan snabb acceleration och hård inbromsning minskar bränsleförbrukningen med upp till 33 procent på motorvägen och 5 procent i staden.
Regelbunden service

bil service är grundlig inspektion av en bil för skadade komponenter och periodisk ersättning av delar som slits ut med tiden. Objekt som kräver inspektion inkluderar luftfilter, oljefilter, tändstift, däck (för tryck), hjul (för balansering och justering), batteri och vätskor (t.ex. frostskyddsmedel och bromsvätska). Service är nödvändigt att upprätthålla livslängden och effektiviteten i en bil. Det är viktigt att ditt fordon är servas regelbundet enligt tillverkarens instruktioner. En dåligt inställd motor är mindre effektiv, förbrukar upp till 50 procent mer bränsle och producerar upp till 50 procent mer utsläpp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131697.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.