Bränsle körsträcka Tricks

gaspriserna har stigit till rekordnivåer under de senaste åren, och om de senaste trenderna är någon indikator, det finns ingen lindring i sikte. Samtidigt köper en mer bränslesnål bil är en av de mest effektiva sätten att sänka din gas budget, inte alla har möjlighet att handla med sina fordon i för något med bättre körsträcka. Under tiden kan du förbättra bilens körsträcka med några enkla knep. Vrid ner Air

Din luftkonditionering använder en stor del av den energi som bilen producerar. Ju mer energi som din bil behöver för att producera, desto mer gas din bil kommer att bränna. Du kan spara lite pengar på gas och förbättra din totala körsträcka genom att vrida din AC ner till en lägre inställning, eller avstå luftkonditioneringen helt. Självklart beror det framgångsrika genomförandet av denna taktik tungt på vädret i ditt område.
Rensa din bil


Din motor är ansvarig för att flytta din bil och allt i den. Om du ständigt bära runt extra vikt som verktyg, sportutrustning, eller en koffert full av skräp, kan du bränna mer gas än nödvändigt. Sänk den totala vikten på din bil genom att ta bort något du inte behöver för det dagliga livet. Reser ljusare gör att din bil att bränna lite mindre bränsle som du får från en plats till en annan.
Underhåll
p Om bilen inte är igång sin bäst, kan du förlora bränsle till ineffektiva processer. Kontrollera regelbundet bilens slangar för sprickor och säkerställa olja, broms-och växellådsoljor är rena och toppade. Byt ut din luft-och oljefilter regelbundet och se din radiator har en tillräcklig mängd vatten och kylmedel. När du tvättar din bil, öppna huven och bli av med skräp på din kylare och kåpa intag. En välskött bil kommer att gå smidigare och kräver mindre bränsle.
Tire Pressure


Förutom att sätta onödigt slitage på dina däck, är lågt däcktryck en gemensam skyldige av dålig gas körsträcka. Kontrollera lufttrycket i däcken varje gång du fyller upp din bil och swing med luftpump om du behöver jämna ut dina hjul. Rekommendationer för korrekt däcktryck kommer att skrivas på sidan av däcken, och en billig lufttrycksmätare borde vara mer än tillräckligt för att få dig tillbaka på vägen. Hålla dina däck hälsosamt är bra för din säkerhet och din plånbok.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131687.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.