Hur du ändrar en fläktrem i en 1990 Lincoln Mark VII

I 1990 Lincoln Mark VII producerades med två trim alternativ: standard LSC och Bill Blass Edition. Både LSC och Bill Blass Edition var utrustade med en 5,0-liters motor som producerade 225 hästkrafter. Båda fordonen kom standard med en fyra-växlad automatlåda med överväxel. Motorn tillbehör på 1990 Mark VII, såsom vattenpump, generator och servopumpen drivs av en enda serpentin bälte. En serpentin bälte är bredare än en vanlig V-drivrem och i de flesta fall en enda befogenheter bälte alla tillbehör. Om detta bälte utvecklar sprickor eller andra tecken på slitage, bör du ändra det direkt. Saker du behöver
Ratchet
Byte serpentin bälte
Visa fler instruktioner
1

Leta ormliknande trissa remspännaren längst upp i mitten av motorn. Titta rakt ner på spännaren vid markeringarna Förslitningsindikator på spännaren - de ska berätta för dig om bältet har sträckt ut av tolerans. Bokstäverna "MIN" och "MAX" är inskrivna bredvid två skårorna på motorsidan av skivan, på framsidan av skivan är en annan hack som bör falla mellan "MIN" och "MAX" linjer. Inspektera bältet för sprickor och tecken på chipping eller brännande.
2

in fyrkant av spärrnyckel i det fyrkantiga hålet på spännaren och vrid linhjulet uppåt för att frigöra spänningar från bandet. Medan du håller spännaren utanför bandet, ta bort den gamla remmen. Var uppmärksam på bältet routing - det bör finnas en remdragningen diagram under huven, diagrammet är oftast på fläktkåpa, men det kan också hittas på undersidan av huven. Om det inte finns ett diagram, rita en på ett papper innan du tar bort den gamla remmen.
3

Montera den nya remmen, med början vid vevaxeln och arbetar runt tills du når generator och spännaren.
4

Vrid spännaren uppåt och skjut remmen över generatorn remskiva och på spännaren.
5

Kontrollera att bältet sitter ordentligt på alla remskivorna. Bältet ska rida helt centrerad på remskivorna. Starta motorn och kontrollera att bältet sitter ordentligt med tillbehören svarvning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131684.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.