Felsökning av en Volvo S40 Turbo

Volvo S40 är en modell av kompakt, lyxbil som först introducerades till konsumenter för 1995 års modell. Med två generationer av modeller, har S40 många valfria karossutformningar och motortyper. Om din S40 har en av de tillgängliga turboladdade motorer från fabriken, finns det några åtgärder du kan vidta för att säkerställa detta kraftverk håller sig frisk och aktiv. Om du misstänker att något oberäkneligt som händer med bilens motor eller chassi, kontrollerar fordonet omedelbart för eventuella frågor. Identifiera problem tidigt kan spara tid och pengar. Saker du behöver
Luftfilter
Luftfilter Cleaner Review Motorolja
Byte oljefilter
Wrench in
platt skruvmejsel
Philips-skruvmejsel
Clean trasa eller t-shirt
Visa fler instruktioner
1

Lossa fastsättningen hårdvara som håller röret luftintaget till turbo kompressor i din S40. Koppla ur röret luftintaget och ta bort från motorn. Det ska inte finnas någon skräp i detta rör som kan förbjuda luftflödet, så om det finns, rengör den ordentligt. Ett igensatt intag och filter kan leda till en betydande förlust vid makten, samt producera smutsig utmattad gas och luft.
2

Dra ut luftfiltret ur sin viloplats och inspektera denna del samt . Om ditt luftfilter är en wire-mesh utformad del och verkar vara ganska smutsiga, ta lite filter renare och skura väggarna tills ren. Om din bil har fortfarande en pappersliknande luftfilter, eftersom den kommer från fabriken, ersätta denna del med en ny.
3

Tag och avlägsna elektriska ledningar och slangar som ansluter till insugningsröret om du misstänker en läcka runt detta område. En läckande intag eller grenrör kan orsaka allvarliga skador på motorblocket och topplocket i S40. Men om inte grenrör själva faktiskt spräckt eller skev, behöver du bara koncentrera sig på att ersätta de många packningar som skiljer dessa delar från motorn. Eftersom den turboladdade S40 bygger på varmluft induktion, kan temperaturen nå extrema höjder, placera stress på dessa packningar betydligt lättare än naturligt aspirerade motorer.
4

Dra oljestickan ur motorkåpan till kontrollera nivån och kvaliteten på motorolja. Torka bort motorolja från oljestickan med en ren trasa och sätt in mätstickan facket. Ta ut oljestickan igen och kontrollera om mörker av oljan. Om oljan är mörk, eller svart, är det gamla och ohälsosamt för din S40. Byt motorolja och oljefilter helt. Om oljenivån är under den rekommenderade linjen, tillsätt mer olja till motorns facket.
5

Jack främre och bakre änden av S40 av marken med medföljande domkraft. Placera fyra pallbockar under ramen vid varje hjul, och sedan sänka bilen på dessa står att säkra. Krypa under bilen och kolla avgasröret anslutningar och syresensor. Ett fel på en sensor och dåliga avgaser röranslutningar kan leda till läckage utmattad gas och luft, vilket minskar både kraft och bränsleeffektivitet. Dra åt bultarna som håller avgasrören tillsammans och ersätta någon av dessa delar, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131681.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.