Hur man läser Specifik vikt på ett batteri

Den specifika vikten av ett batteri är ett mått på vikten av elektrolyten i batteriet cellen jämfört med vatten. Läsa batteriets specifika vikt är ett korrekt sätt att ta reda på skicket på battericellerna. Det gäller bara att våtcellsbatterier, såsom bilens blybatteri. Du kan mäta specifik vikt endast om batteriet inte är en sluten typ, som du behöver för att komma åt de enskilda battericeller. Instrumentet måste du testa specifika vikt är en hydrometer. Den är billig att köpa och uppgiften är lätt att slutföra. Saker du behöver
Gummihandskar
skruvmejsel
Hydrometer
Visa fler instruktioner
1

Ta på gummihandskar innan du kontrollerar den specifika vikten i batteriet. Elektrolyten i cellerna är svavelsyra, vilket kan bränna huden vid kontakt.
2

Ta bort locken från toppen av battericellerna. Det är vanligtvis sex celler för en 12 volts batteri och tre för en 6 volts batteri. Använd fingrarna för att skruva kapsyler, eller använd en skruvmejsel om locken har skårorna på toppen.
3

Sätt din hydrometer i den första cellen, som arbetar från vänster till höger. Kläm gummikolven överst hydrometern så det drar elektrolyten in i mätkammaren. Rita tillräckligt med vätska så den interna flottören inte vidrör väggen hydrometern.
4

Titta på den specifika vikten skalan på flottören inuti hydrometer. Du behöver dina ögon nivå med flottören så att du kan avläsa skalan.
5

Anteckna den specifika vikten läsning. Lyft hydrometer så spetsen är ur elektrolyten, men inte så att det är ur cellen. Pressa gummi glödlampa att frigöra vätskan i hydrometer tillbaka in i cellen.
6

Upprepa processen för alla celler. Anteckna varje specifik vikt avläsning.
7

tillbaka locken på battericellerna. Antingen använda fingrarna eller en skruvmejsel.
8

Läs avläsningar du skrev ner. Ett diagram på REUK webbplats noterar att vid 75 grader Fahrenheit, innebär en läsning av 1.265 batteriet är fulladdat och i gott skick. Om avläsningen är mindre än 1.239 (vilket indikerar en avgift på 75 procent), ladda batteriet och sedan upprepa testet. Om behandlingen är fortfarande under 1.239, måste du byta ut batteriet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131680.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.