Hur man beräknar Rear End Ratio

Fastställande av utväxlingen, eller bakänden förhållandet, den bakre axeln på ett fordon är avgörande när man bygger eller modifiera ett fordon för prestanda. Fyrhjulsdriven bil med större än lager däck behöver utväxlingen behövs för att bestämma maximal däckstorlek bibehållen effektiv fordonets prestanda. För racing fordon, är det utväxlingsförhållande som behövs för att maximera hästkrafter till bakhjulen för att uppnå den högsta hastighet. Saker du behöver
Handskar
Jack
2 Jack står
Krita
Tape
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Don handskar för handskydd. Lyft den bakre delen av fordonet genom att placera domkraften under bakaxeln.
2

Placera domkraften under bakaxeln. Placera dem med ett stativ på den vänstra änden av axeln och en under den högra änden. Sänk axeln ner med domkraften tills den vilar på läktarna.
3

Använd krita för att markera däcksidan upptill med en 1-tums linje. Detta fungerar som en referenspunkt för att räkna rotationer av däcket. Du kan placera en liten tejpremsa precis ovanför krita linje på bilens stänkskärm för referens av en full rotation.
4

Använd krita för att göra en markering på drivaxeln utåt dig så att du kan se det som drivaxeln roterar.
5

Vrid däcket ett helt varv medan du observerar krita märket på drivaxeln. När drivaxeln roterar, räkna antalet gånger kritmärket gör en revolution. Antalet gånger den kritmärket gör en rotation till en rotation av däcket är utväxlingsförhållandet. Till exempel, om drivaxeln roterar 3 1/2 gånger per däck revolution, är förhållandet ca 3,5:1. Förhållandet är inte exakt, men mycket nära.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131673.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.