Hur man byter en topplockspackning i en 2003 Pontiac Grand Am

Under 2003 erbjöd Pontiac två olika motoralternativ till konsumenter för Grand Am raden av bilar. Den fyrcylindriga, 2.2L motor var standard motor, medan den sexcylindriga, 3.4l var att uppgradera alternativ. Problem i Pontiac motorer från denna tidsperiod har varit känt en tid nu, men fånga dessa frågor i bilen tidigt på kan du spara massor av tid och pengar. Om du misstänker att det finns en läcka runt huvudet packningar för din Grand Am, oavsett motorns storlek, är det bäst att ha dessa delar bytas ut omedelbart. De flesta verkstäder tar ut en bra summa för utbyte, men med rätt vård och tillräckligt med tålamod, kan du undvika den finansiella huvudvärk av att gå till en mekaniker. Saker du behöver
Head packningssats
Wrench in
Momentnyckel
platt skruvmejsel
Philips-skruvmejsel
Packning avlägsnande lösningsmedel
Packning Drain tätningsmedel
pan
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Leta panelluckan under rattstången och ta bränslepumpens relä med händerna. Denna del är tydligt märkta och bör inte vara svårt att ta bort. Börja Grand Am och vänta tills den bristande bränsletillförsel får bilen att stänga.
2

Skruva loss skruven som håller den negativa terminalen till motorns batteri. Flytta denna terminal långt bort från batteriet eller någon annan metallyta motorrummet, eftersom det kan marken själv och återaktivera den elektriska strömmen i bilen.
3

Placera en återvinning pan undertill Grand Am: s kylare. Ta bort kylarens påfyllningslock att låta motorn kylvätska att tömma på ett konsekvent sätt. Dra avtappningspluggen ut från botten av radiatorn. Låt allt kylmedel avloppet i pannan nedan och ersätta avtappningspluggen när du är klar. Placera kylarens filler åt sidan för senare användning.
4

Tag alla elektriska ledningar och slangar som ansluter till intaget och avgasgrenrör. Koppla luftintaget från spjällhuset och ta bort bifogade värmeslangen. Skruva loss generatorns kablaget bakom denna del och ta bort helt. Ta distributören locket och ta del av läget med rotorn. Om det behövs, markera detta var en bit tejp och en markör. Koppla den bifogade kabelstammen och dra distributören ut från sin plats. Ta bort eventuella kvarvarande vakuumslangar och elektriska kablar för att komma intaget och avgasgrenrör.
5

unbolt intaget plenum och avgasgrenrör. Lyft varje av dessa delar borta från motorn, ställer dem åt sidan, liksom. Lossa skruvarna och ta bort ventilkåpan som fäster topplocket.
6

Skruva ur skruvarna som håller topplock till motorblocket. Lyft topplocken bort av motorn långsamt, försiktigt så att inte oavsiktligt skada någon närliggande delar. Ta bort de gamla huvudet packningar, med hjälp av en platt skruvmejsel om det behövs. Stuff cylinderportarna med rena trasor och torka av eventuell uppbyggnad på topplock med packning bort lösningsmedlet vid behov. Skrapa bort all packning uppbyggnad på motorblocket med en plast skrapa och packning avlägsnande lösningsmedel samt.
7

Applicera packningen tätningsmedel på båda sidor av den nya chefen packningar. Packningarna kommer märkas att notate vilken sida ska vara vänd uppåt. Placera dessa packningar ned över motorblocket, se till att de passar säkert över bulten dubbar.
8

Placera de gamla topplock ovanpå den nyinstallerade huvudet packningar. Kontrollera att alla anslutningarna ligger perfekt, precis som det var innan den togs bort. Hand-skruva varje topplocksskruvarna så hårt du kan. Dra alla bultar i 2.2L motorn till 43 foot-pounds och muttrar av 3.4l motorn till 44 foot-pounds.
9

tillbaka ventilkåpan, avgasgrenrör och insugningsrör Grand Am. Dra åt bultarna i 2.2L 's avgasgrenrör till 9.58 mul-pounds och 3.4l utblåsningsgrenrören till 13 foot-pounds. Dra åt bultarna i 2.2L 's insugningsrör till motorblocket till 17 mul-pounds och vridmomentet bultarna på 3.4l s insugningsröret till 30 foot-pounds.
10

Anslut all elektrisk ledningar och slangar som togs bort för att komma till huvudet packningar. Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren och byt tanklocket när du är klar. Återanslut motorns minuspol och ersätta bränslepumpens relä. Börja Grand Am och inspektera motorn för läckor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131660.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.