DIY: Boxster Oljeavskiljare

Den Boxster är en tvåsitsig, sportbil tillverkad av tyska tillverkaren Porsche. Liksom alla de fordon som företaget gör, är Boxster utformad för att vara rolig att köra och gjord för att sticka ut från mängden av andra sportbilar. Luften-oljeavskiljare på Boxster är ett utsläpp apparat som separerar bränsleångor från vevhuset och dirigerar dem tillbaka in i intaget. Om separatorn misslyckas, kan motorns prestanda påverkas negativt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Spring tång klämma
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorn locket på Boxster. Leta separatorn. Det är den runda, svarta plastdelen på baksidan av motorn på passagerarsidan, mellan insugningsröret och den bakre delen av motorrummet.
2

Pressa kontakten som fäster vakuum linjen till separatorn och dra linjen av för hand.
3

Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft. Sänk bilen på en pallbock. Skjut under bilen och titta upp på botten av separatorn.
4

Använd en tång fjäderfåstelementet (tillgängliga på ett auto-delar butik) för att avlägsna fjäderkramporna på den stora, räfflade slangen som går från separatorn till passagerarsidan kamaxel bostäder.
5

Squeeze och demontera kontaktdonet som håller vakuum linjen på plats som går till kamaxeln bostäder på förarsidan.

6

Ta bort de två skruvarna som håller separatorn till motorn med en hylsa och ett spärrskaft. Installera den nya separatorn och dra åt skruvarna.
7

Montera den räfflade slangen med fjäderklämmor för att den nya separatorn. Skjut på det vakuum som går in till kamaxeln bostäder på förarsidan.
8

Sänk bilen utanför stödbenet med domkraft. Skjut vakuumledningen nås från ovan på den nya separatorn. Stäng av motorn locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131658.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.