Hur man sätter på Bättringsfärg

Bättring färgen på din bil är en ganska enkel process tack vare det stora utbudet av olika färger som finns på marknaden och från biltillverkaren. Ofta är det mer logiskt att göra några enkla touch-up hemma snarare än att betala en professionell för att göra det åt dig. Men applicera bättringsfärg är inte utan risker. Se till att du testar färgen innan du använder den, eller så kan du sluta med en ful tvåfärgad lack. Saker du behöver
2000 grit våt /torr sandpapper
3000 grit våt /torr sandpapper
Primer (om tillämpligt) katalog Billack
Rubbing /Polish
mjuk bomull

Visa fler instruktioner
1 tvål

Användning och vatten för att rengöra området som behöver röras upp. Sand området väl med 2000 grit vått /torrt sandpapper. Om efter slipning det finns någon omålad metallyta exponerad, måste du använda ett lager grundfärg och sedan låta primern torka.
2

Kontrollera luftfuktigheten och temperaturen i det område där du kommer att vara arbeta. Luftfuktigheten bör vara nära 50 procent och temperaturen runt 70 grader.
3

Testa färgen på en bit metall. Vänj dig hur färgen fungerar och sedan bekräfta att du har rätt färg.
4

Spraya baslack jämnt på slipade området. Låt färgen torka. Detta tar normalt cirka 20 minuter, men kolla med de instruktioner som följde med färg för att se. Om du använder flytande färg eller en penna, försiktigt applicera färgen med applikatorn eller en liten borste. Sand området lätt och spraya en annan grundfärg. Beroende på färg, kan du behöva tre eller fyra lager färg, men två rockar är ofta tillräckligt. Om det behövs, sand färgen väldigt lätt med 3000 grit sandpapper för att få en jämn yta.
5

Applicera klarlack efter basen pälsen har torkat ordentligt. Spraya klarlacken hela vägen till en bra stoppställe, såsom kanten på en panel. Tillåt minst tre dagar för klarlack för att torka.
6

Testa gnugga föreningen i ett område av ditt fordon som inte är normalt sett. Om det inte finns några problem, använd gnugga föreningen att ge touch-up en riktig glans. Du bör endast gälla gnugga förening med ren, mjuk bomull.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131652.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.