Hur man läser ett datum kod på en Interstate Battery

Interstate tillverkar ersättningsbatterier som distribueras över hela USA och Kanada. Alla Interstate batterier är kodade, så du kan berätta det datum då det levererades från fabriken till en distributör. Dessutom har Interstate en policy att om batterierna kvar på hyllan i tre månader, får de laddas. En annan kod läggs till batteriluckan när den laddas. Saker du behöver
Pen
Paper
Visa fler instruktioner
1

Titta på toppen av Interstate batteriet och lokalisera graverad frakt kod. Koden har fyra eller fem tecken och det är oftast monterad nära ett av hörnen. Skriv ner koden på ett papper.
2

Kontrollera Interstate batteriluckan för en annan kod. Om du hittar en andra kod, betyder det att batteriet har laddats på distributionscentralen. Denna kod har två siffror, det är ingraverat antingen på locket eller på en liten rund etikett. Skriv ner den tvåsiffriga koden, om du hittar en.
3

Se den kod som du skrev ned i steg 1. Läsa från vänster till höger, är det första tecknet en bokstav och betecknar månaden batteriet levererades. De första 12 bokstäverna i alfabetet motsvarar månaderna på året, till exempel "A" betecknar januari och "L" betecknar december. Det andra tecknet är en siffra och representerar året batteriet levererades. Numrering körs i 10-års cykler, så om det levererades under 2008, kommer antalet "8" visas, och om det levererades under 2010 antalet "0" visas (samma som för år 2000). De två sista tecknen i koden anger fabriken plats där batteriet tillverkades.
4

Se koden du skrev ned i steg 2. Det första tecknet, en bokstav, representerar månaden batteriet har laddats, den andra siffran anger året. Den kodande metoden är samma som användes för datum-kod. Till exempel, "B9" betyder att batteriet har laddats i februari 2009.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131650.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.