Typisk Oljeavtappningsskruv Åtdragningsmomentspecifikationer

Typisk olja dräneringspluggarna finns i många olika storlekar. Varje märke och modell bil kommer med sin egen design av oljetråget och sin egen storlek oljetråget avtappningspluggen. Det finns olika typer av pluggar oljebytesintervaller. Vissa dräneringspluggarna utrustade med en permanent tätning fäst på baksidan av pluggen skruvskallen. Andra avtappningspluggar kräver hjälp av en O-ring, vanlig bricka eller en crush bricka. Den viktigaste delen av att installera en avtappningspluggen är att se till att avloppet är ordentligt åtdragna och korrekt åtdragna. Syftet med Torque

Syftet åtdragning avtappningspluggar är att ordentligt fästa pluggen till en angiven täthet som är inspelad i foot-pounds. Vridmoment skapas av vridkraft eller rotationskraften av avloppet bulten. Kraften appliceras medelst en momentnyckel. När den utsedda vridmomentet belopp har uppnåtts, är avloppet bulten ordentligt åtdragna. Skärpning Före åtdragning

När avloppet bulten har skruvats tillbaka i dräneringstråget
, Dra åt avtappningspluggen tills avtappningspluggen stängs inte längre utan att behöva lägga överskottet svarvning kraft. Denna process kommer inte bara dra åt avtappningspluggen, men det kommer också att du kan titta på när avtappningspluggen bricka, O-ring eller krossa brickan sitter.
Aluminum Drain Pans

Aluminium drain kokkärl är mer sårbart än grundläggande oljetråg. Den oljeavtappningsskruv kan vara en grundläggande avtappningsplugg, men vridmomentet beloppet kommer att vara annorlunda. Den typiska moment specifikation för pluggar olja rinna av på en aluminium oljetråg är 20 till 25 foot-pounds.
Grundläggande oljetråget

flesta fordon är utrustade med en basolja pan, och den grundläggande oljan rinna bult kommer att kräva lite mer vridmoment. Anledningen till den extra vridmomentet är eftersom den grundläggande oljetråget är utformad ur en tjockare metall än en aluminium oljetråget och tål en snävare avtappningsskruven. Dra åt avtappningspluggen till 25 till 30 foot-pounds.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131635.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.