Hur man gör ett batteri lasttest

Batteri lasttest innebär mäta ampere produceras av ett laddat batteri och är särskilt relevant för bilbatterier. Batteriet i en bil eller lastbil behöver producera höga ampere för att driva startmotorn och vrid bilens motor. Termen används för att beskriva på batteriet är "kallstart" eller CCA. För att göra en korrekt testbatteri belastning, måste du använda ett batteri belastning testare. Saker du behöver
Multimeter
Kalkylator Review Battery Load Tester
Visa fler instruktioner
1

ladda batteriet fullt för att få en korrekt behandling belastningstest. Undersök etiketten på batteriet för att kontrollera utspänningen och sedan använda en multimeter för att kontrollera att spänningen behandlingen är densamma som den som anges på batteriets etikett.
2

Ställ multimetern till "Voltage. " Anslut den röda sensorn från mätaren till den positiva batteripolen och bifoga den svarta sensorn till den negativa polen. De batteripolerna är märkt med "+" och "-" för bekväm identifiering. Läs mätaren. Om behandlingen är mer än 10 procent lägre än spänningen på batteriets etikett, måste du ladda batteriet innan du gör ett belastningsprov.
3

bort sensorerna från batteripolerna.
4

Undersök batteriet etikett på sin amperemärkning. Du kommer att se "CCA" följt av ett nummer som anger de kallstart. Dividera detta antal med två på din räknare för att komma fram till den optimala siffran för din belastningstest. Till exempel, om batteriet etiketten läser CCA 500, sedan dividera 500 med 2 för att få 250. Anteckna resultatet av din beräkning.
5

Montera sensorerna Load Tester till batteripolerna. Återigen, den röda ledningen till den positiva batteripolen och den svarta kabeln till den negativa polen som du gjorde tidigare.
6

Titta på din klocka eller en timer. Låt givare anslutna till batteripolerna för 15 sekunder. Läs sedan mätningen på Load Tester och jämför den med det nummer som du beräknas i steg 4. Om behandlingen är mer än 15 till 20 procent under det numret, betyder det ditt batteri inte kan producera rätt ström och kommer inte att kunna få din motor igång. Ta bort sensorerna från batteripolerna och byta ut batteriet om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131632.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.