Bränslebesparing Uppfinningar

Med gas blir allt dyrare, är marknaden för anordningar som hävdar att spara bränsle växer. Statliga organ såsom Federal Trade Commission varnar konsumenterna att vara försiktig med sådana produkter, som många gör falska påståenden om bränsleeffektivitet. Av dem som gör jobbet, är bränslebesparande potential små. Prylar åsido, kan berörda förare vidta ett antal konkreta åtgärder för att minska bränsleförbrukningen, som att köra långsammare och snabbare mindre hårt. Fyra Metoder för bränslebesparingar

Devices hävdar att spara bränsle använder vanligen en av fyra metoder. Den första är att komprimera mer luft in i förbränningskammaren, innefattar den andra fastspänning en magnet vid bränsleledningen före förbränningskammaren och den tredje kräver filtrering av bränsleledningen för att avlägsna halvfasta orenheter och den fjärde återanvändningar spillvärme.

EPA Utvärdering

US Environmental Protection Agency (EPA) har testat bränslebesparing enheter sedan början av 1970-talet. Vid utvärderingen av någon enhet, kräver EPA att inkomma med ett antal testkrav. Dessa inkluderar rullande provkörningar över vanliga kallstart cykler i ett test bil som är någorlunda modern och i gott skick. Två provningar skall utföras utan monterad enhet och två med den monterad. En slutlig par tester utförs sedan med enheten bort att ta hänsyn till eventuella bakomliggande faktorer som kan ha gjort en skillnad.
Modified bränsleinsprutning

Modifierad bränsleinsprutning mata en blandning i bränslet eller luftintaget eller båda som orsakar en tryckökning som i sin tur tvingar bensin i motorn i en snabbare takt. Även om många av dessa modifierade bränslespridare passerar EPA tester, uppväger kostnaderna generellt bränslebesparande fördelar. Ett exempel är "Waag" insprutningssystemet. Även om detta var marginellt öka bränsleeffektiviteten, fann EPA också att det kraftigt ökade andelen utsläpp av föroreningar.
Värmeförlust Recapture Systems

Idén att återanvända värme förlorad genom ett fordons avgaser har funnits sedan åtminstone 1930-talet. De flesta uppfinningar försöker använda spillvärme för att förånga bensin så motorns tändning stroke inte behöver perfekt tid med förbränning. EPA testade ett system som använde den värme som alstras från motorns kylvätska att förvärma bränsle. Produkten, som kallas "Fuel Xpander," misslyckades med att förbättra effektiviteten. I vissa fall, ökade den faktiskt koldioxidutsläpp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131624.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.