Var finns termostat på 2005 Toyota RAV Engine?

Den RAV4 är en kompakt crossover sport utility vehicle som tillverkas av Toyota. Toyota RAV4 var en av de första bilarna i sitt slag. Det presenterade fördelarna med en sports utility vehicle, såsom ökad last rum, tillsammans med smidighet och bättre bränsleekonomi. Plats

termostaten på en Toyota RAV4 ligger inne i motorns kylvätska behållaren. För att nå termostaten, öppnar din huva och lokalisera påfyllningslocket för kylvätska. Öppna locket och låt rinna av tillräckligt kylvätska så att vätskenivån ligger under termostathuset. Du bör kunna identifiera termostaten som en cirkulär locket som sitter på insidan av kylmedelsbehållaren.
Funktion

Termostaten på RAV4 mätare temperaturen hos motorn. När motortemperaturen stiger till en viss temperatur, öppnar termostaten så att kylvätskan i motorn och kylaren.
Felsökning
p Om du märker att din bil är rinnande varmt under lång tid, är det första du bör kontrollera din kylvätska. Förutsatt att du har rena kylmedel i ditt system, kan det vara något fel med din termostat. Testa din termostat genom att öppna kylarens trycket från kylaren medan det är fortfarande kallt. Sätt en termostat och starta motorn så att värmeelementet att värma upp. Se till att när temperaturen stiger på termostaten placeras i kylaren, börjar kylvätskan, är som en indikation på att fordonets termostaten fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131617.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.