Hur installerar jag Insugen på en 03 Acura Tl?

Hondas lyx linje av bilar, Acura, släppte TL modeller för 1995 års modell. Inledningsvis ersätter Acura Vigor kom TL standard med en 2.5L inline, femcylindrig motor och en fyra-dörrars kaross. Vid 2003 var TL i sin sista året av sin andra generation, med en 3.2L V6 motor som producerade 225 hästkrafter och 216 foot-pounds av vridmoment. Med ett stort utbud av utbytbara delar tillgängliga från Acura och eftermarknaden tillverkare, ersätter luftintag din 2003 TL är en enkel procedur som kan utföras i hemmet. Saker du behöver
ersätter luftintag kit
Wrench in
Flathead skruvmejsel
Philips-skruvmejsel
Borrmaskin
Rag
Visa fler instruktioner
Intag Borttagning
1

Öppna huven på din bil för att komma åt motorn och luftintag systemet. Kryp under bilen och skruva isär den främre stötfångaren från bilen och helt ta bort. Ställ den här stötfångaren åt sidan för senare installation.
2

Skruva ur skruvarna som håller motorn täcker tillsammans med en platt skruvmejsel. Dra försiktigt upp på motorhuven när alla skruvarna har tagits bort och ställ åt sidan.
3

Lossa bulten som fäster röret luftintaget till spjällhuset med nödvändig nyckel. Dra insugningsröret bort från spjällhuset när fastsättning maskinvara har tagits bort. Bänd den andra änden av röret bort från filterhuset enhet med en platt skruvmejsel och bortskaffande av detta rör är helt. Koppla loss slangen som ansluter till det övre intaget röret vid spjällhuset. Ta ut den elektriska ledningarna från spjällhuset och distributör.
4

Lossa den övre delen av luftfiltret bostaden för att exponera den gamla inuti luftfiltret. Ta bort denna gamla luftfiltret och skruva loss botten i bostadshuset och ta bort helt. Avyttra dessa delar, för dessa är alla inkluderade i luftintaget utbytessats.
5

Håll röret luftintaget, som ligger framför förarsidans framhjul, med en skruvmejsel och borr i den del som förbinder det nedre röret och den övre halvan att separera dessa enheter. Skruva loss skruven som håller det nedre röret på plats. Dra hela enheten att lägre intag röret fäster och ta bort helt.
Installation
6

Flytta bulten som håller den elektriska ledningar till det öppna hålet på den platta metallplåt på den nedre sidan av fordonet. Skruva i vibration mount, som ingår i ditt luftintaget kit, med handen. Det skall monteras där den elektriska ledningar placerades. Bultarna som håller klämman bakom spjällhuset ligger på den övre sidan av motorn
7

Skruva. ​​
8

Skjut in den nya, lägre bit av luftintaget genom botten av stötfångaren. Skruva bultarna som håller denna bit i alla nedre fästena fram säkert. Fäst den medföljande spacer till det övre intaget röret och fäst hårdvara för att hålla till spjällhuset.
9

Fäst intaget slangen igen, och se till att anslutningen är tät. Använd din hand för denna process. Montera det nya luftfiltret på lägre intag röret. Denna del kommer att glida rätt på plats.
10

Sätt tillbaka alla de elektriska ledningar som togs bort för denna process. Håll stötfångaren och skruva fast bultarna för att fästa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131595.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.