Hur man byter packningen insugningsrör på en '96 Montero

Mitsubishi Motors började producera Montero Sport Utility fordon för 1982 års modell. Genom 1996, var den andra generationen av Mitsubishi lastbilar erbjuds med fem motoralternativ som inkluderade både naturligt aspirerade och turboladdade modeller. Under årens lopp, kan stressen placeras på motorns insugningsrör påverkar prestanda och effektivitet i din Montero. Eftersom insugningsröret är en så viktig del av motorn, måste den bytas ut omedelbart när det inte fungerar. Installationen är en mycket engagerad process, men kan göras hemma med rätt verktyg. Saker du behöver
insugningsrör och packningssats
Wrench in
Momentnyckel
platt skruvmejsel
Philips-skruvmejsel
Töm behållaren
Visa mer Instruktioner
Borttagning
1

Öppna huven och lossa bulten som håller den negativa anslutningen till Montero motor batteri. Flytta den här kabeln från batteriet så att den inte jorda sig till den negativa porten och koppla den elektriska strömmen.
2

Placera en tom behållare under kylaren för att tömma allt kylmedel. Skruva av locket kylaren spackel och dra ur avloppet proppen från botten av radiatorn. Låt allt kylmedel rinna av helt från motorn och byt avtappningspluggen när du är klar.
3

Skruva ur skruvarna som håller motorkåpan till blocket och dra upp för att ta bort den. Märk alla elektriska ledningar, slangar och kablar som ansluter till insugningsröret och omgivande delar. Dra slangarna från kylaren, intag plenumet och spjällhuset med en tång. Koppla loss tändkablarna från distributören.
4

Skruva ur skruvarna som håller den övre insugningsröret till motorblocket. Lyft grenröret av motorn och ställ åt sidan. Bänd grenrörspackning från motorblocket med en platt skruvmejsel och ta bort helt.
5

Stuff cylinderportarna med trasor för att skydda dem under rengöring. Skrapa alla bygga upp från den nyligen exponerade motorblocket område. Applicera motorn avfettningsmedel till en trasa och torka bort smuts och skräp från detta område. Ta bort trasor från cylindern hamnar när du är klar.
Installation
6

Applicera ett lager av packning tätningsmedel till toppen och botten av den nya intag packningen. Placera den nya packningen så att ringarna passar säkert över cylindern hamnar i motorblocket.
7

Placera gamla insugningsröret på toppen av den nyinstallerade packning. Kontrollera att alla hålen i grenröret linje med packningen och cylinderportarna. Dra åt V-6 motor grenrörsbultarna till 13 foot-pounds, eller 27 foot-pounds för fyrcylindriga grenrörsbultarna.
8

Anslut alla elektriska ledningar, slangar, kablar och delar som togs bort för denna nya packningen installation.
9

Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren. Sätt tillbaka locket kylaren filler när du är klar.
10

Bolt kabeln på batteriets minuspol ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131593.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.