Hur förhindra sulfatering i blybatterier

sulfatering är en normal företeelse inom både bly-syra och djup-cycle batterier. En väl underhållen och laddat batteriet kommer ställa om små svavel kristaller i bly. Felaktigt laddade eller dåligt underhållna batterier, dock kommer att leda till en ackumulering av svavel kristaller, som så småningom hårdnar och belägga de inre plattorna i batteriet. Detta kallas permanent sulfatering. Permanent sulfatering kommer att göra ett blybatteri oförmögna att acceptera en full laddning, vilket kräver att det behövs ett nytt batteri. Lyckligtvis finns det åtgärder du kan vidta för att förhindra sulfatering av din blybatteri. Saker du behöver
Destillerat vatten, om det behövs
Float batteriladdare eller smart laddare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vätskenivån inom din bly-syra batteri. Ta bort och ställ åt sidan locken placerade på toppen av batteriet. Titta inuti refill hålen. Du bör se att nivån på vätskan är tillräckligt hög för att dränka plattorna inuti batteriet. Om vätska /elektrolyter är låga, plattorna är mer mottagliga för sulfatering.
2

Lägg destillerat vatten att fylla hål på bly-syra batteri. Häll försiktigt endast tillräckligt med destillerat vatten i hålen att doppa plattorna. Tillbaka locken. Om du har en sluten eller gel-cells batteri, kan du inte fylla sina elektrolyter.
3

Använd batteriet minst en gång per vecka. Fortsatt bruk av ett blybatteri kommer att leda till permanent sulfatering, eftersom batteriet naturligt utsläpp över tid. Djup-cycle batterier eller batterier i fritidsfordon är särskilt utsatta för sulfatering, eftersom de används mindre ofta än batteriet i en bil eller lastbil. Om batteriets laddning, ladda det direkt.
4

Anslut ett batteri flottör laddare eller smart laddare för bly-syra-batteri om batteriet inte kan användas på en regelbunden basis. Flottören Laddaren kommer att ge en liten, kontinuerlig laddning till batteriet, vilket förhindrar extrem urladdning av batteriet och efterföljande sulfatering. En flottör laddare kommer att övervaka nivån på spänningen i batteriet och justerar avgiften därefter. En smart laddare kommer också att övervaka spänningen i batteriet och stänga när en tillräcklig laddning uppnås.
5

Förvara batteriet på en sval plats. Batterier laddas ur snabbare vid högre temperaturer än vid låga temperaturer. Till exempel kommer ett batteri lagras vid 95 grader Fahrenheit förlorar sin laddning dubbelt så snabbt som en lagrad på bara 77 grader Fahrenheit. Således, på grund av otillräcklig laddning, batteriet är större risk för sulfatering.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131589.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.