Hur man installerar ett insugningsrör på en Spitfire

År 1962 släppte brittiska biltillverkaren Triumph Spitfire, en cabriolet modell med en tvåsitsig inredning. Under hela 18 år av detta fordon produktion liv, vanliga motorer varierade från 1,2-liters till 1,5-liters fyrcylindrig. Hjulbasen på denna tvåsitsiga var endast 83 inches. Bilen syftade att konkurrera med andra brittiska bilar, såsom Austin-Healey Sprite. Över tid är din klassiska bil kommer att behöva underhåll för att säkerställa ren prestanda. Byte av packning insugningsröret kan förhindra läckage och förbättra prestanda i din motor. Instruktioner
Borttagning
1

Skruva loss skruven som håller den negativa anslutningen av bilens batteri på plats med nödvändig nyckel. Flytta den negativa kabeln ur vägen så att den inte rör vid några metalldelar i motorn. Elektrisk ström måste stoppas innan du fortsätter med någon motor underhåll för att säkerställa en säker miljö. En tom behållare under Spitfire s radiatorn
2

Place. Vrid av kylarens påfyllningslock att låta motorn kylvätskan lättare. Dra åt avtappningspluggen ur hålet i botten av radiatorn med handen och låta alla motorns kylvätska rinna in i den tomma behållaren. Byt avtappningspluggen när allt kylmedel har tömts, men lämna kylarens påfyllningslock off.
3

Avlägsna oljan locket och dra ut slangen från motorns lock. Lossa skruvarna som håller motorkåpan att exponera insugningsröret.
4

märka alla av elektriska ledningar och slangar vakuum som fäster insugningsröret på din Spitfire. Koppla ledningarna försiktigt från generatorn och distributör med en Phillips skruvmejsel. Dra slangarna från sina förbindelser med en tång. Lossa luftfiltret bostaden och ta bort den från motorn, ställer undan den för senare bruk.
5

Skruva ur skruvarna som håller insuget på motorblocket. Lyft här insugningsröret utanför motorblocket och kassera den. Bänd grenrörspackning från motorblocket med en platt skruvmejsel. Ta bort den gamla grenrörspackning försiktigt så att du inte spiller ut någon smuts eller skräp i cylinderportarna.
6

Stuff den exponerade cylinderportarna med trasor för att skydda detta område under rengöringen. Skrapa någon grime eller uppbyggnad från motorblocket ordentligt för ny packning installation. Applicera motorn avfettningsmedel till ytan med en linneduk att avsluta rengör området.
Installation
7

Applicera en beläggning av packning tätningsmedel på toppen och botten av den nya grenrörspackning. Placera den nya packningen så att hålen linje med motorblocket.
8

Placera gamla insugningsröret på toppen av den nyinstallerade packning. Dra åt alla skruvarna med en momentnyckel, en liten bit i taget, tills alla bultar har säkrats till 22 foot-pounds av vridmoment.
9

Anslut alla slangar, elkablar och delar som togs bort för att komma åt insugningsröret i din Spitfire.
10

Häll kylvätskan tillbaka till motorns kylare och byt tanklocket.
11

Fäst negativ anslutning till batteriet med den medföljande skruven för att återställa elektrisk ström.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131573.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.