Hur Evakuera Freon av en AC

Användning av en återhämtning maskin är nödvändigt att evakuera Freon från en luftkonditionering (AC) systemet på ett säkert och lagligt. Utöver den Freon, dessa maskiner återskapa också den olja som används för att smörja kompressorn och andra rörliga delar i systemet. Avluftning freon i atmosfären kan bidra till en urholkning av ozonskiktet, samt bjuda in böter från Naturvårdsverket. Även den minsta av freon måste återvinnas och lagras i en godkänd behållare. Saker du behöver
Manifold mätare
Recovery maskin
Visa fler instruktioner
1

Leta högtryckssidan och lågtrycksportarna sida på AC-systemet. Det höga trycket sidoport kan hittas närmast motorn brandvägg. Det låga sidotryck porten är nära framsidan av motorn. Ta bort locken på båda portarna att exponera Schräder ventilerna undertill.
2

Anslut den röda linjen på grenröret mätarna till högtryckssidan port och den blå linjen till lågtryckssidan port. Anslut den gula tjänsten linjen till återhämtningen maskinens inloppet. Den gula slangen om ansvarsfrihet port återvinning maskinen är ansluten till återvinningstanken.
3

Se till att den höga sidan och låga ventiler sida på grenröret är stängda. Aktivera återhämtningen maskinens vakuumpump och öppna den höga sidan och låga ventiler sido. Öppna inloppsventilen på maskinen och öppna ventilen på returtanken.
4

Låt återvinning maskinen gå i 30 minuter. Övervaka de många mätare som maskinen drar Freon ur bilens AC-system och in i uppsamlingstanken. När systemtrycket läser och håller vakuum i 5 minuter, stäng ventilerna och stänga av maskinen. Koppla bort alla tjänsteleverantörer slangar från bilens AC-system.
5

Leta oljan koppen på återvinning maskinen. Mät hur mycket olja utvanns från AC-systemet tillsammans med freon. Detta kommer att berätta hur mycket olja bör läggas in i systemet när det är dags att ladda systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131564.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.