Felsökning av en Dodge Dakota 3.9 Liter

Dodge Dakota representerade den första mid-size pickup tillverkas i Amerika under slutet av 1980. Trots att Dakota har funnits över 20 år, har det bara sett tre generationer, med 3,9-liters, sexcylindrig motor är en av de vanliga alternativen för motorstorlekar tills den ersattes av den 3,7 liter år 2005. Enligt Edmunds, upplevde andra generationen av Dakota (1997 till 2004) flera problem med tillförlitligheten, vilket kan göra lastbilen svårt att felsöka. Instruktioner
1

Använd ett OBD II (omborddiagnos) skanner för att hämta felsöka koder från bilens färddatorn. Kontrollera motorn ljus indikerar vanligtvis ett problem med sensorer eller elektronik inom motor eller bromssystem. Lastbilens OBD II porten sitter under instrumentbrädan intill basen av rattstången. Slå på OBD II scanner och vrid Dakota tändningsnyckeln till tillbehör positionen. Skriv ner koderna från OBD II scanner och leta upp dem på webbplatser som OBD-koder eller AutoZone. Innan du byter en sensor, som kan vara väl över $ 100 för vissa enheter, använd en multimeter för att testa kontinuiteten i den elektriska anslutningen fram till sensorn. Ställ in multimetern för att mäta spänning och vrid nyckeln till tillbehör positionen. Multimetern ska läsa mellan 4,0 och 5,0 volt.
2

Slå upp återkallande och TSB (teknisk service bulletin) information på din Dodge Dakota 3,9-liter. Den andra generationen, 1997 till 2004, har sett fler återkallelser än andra modeller från den första och nuvarande generationen av Dakota. Återkallelser kan fixas gratis av en återförsäljare, medan TSBs kan ge dig några ledtrådar om korrigeringar som relaterar till några av de problem som du upplever. Webbplatser med återkallande och TSB informationen inkluderar AutoZone och MyCarStats.
3

Kontrollera säkringarna för slutet av 1990 Dakota modeller, om instrumentpanelen eller ljus interiör sluta fungera. Säkringarna skyddar normalt hela kretsar med flera komponenter eller en stor motor komponent. Kontrollera säkringen rutan placerad under förarsidan instrumentbrädan och leta efter några säkringar som har brutit eller bränt ut terminaler. Byt ut eventuella trasiga säkringen mot en ny säkring med samma ampere.
4

Lyssna för buller, rosslande eller klicka från Dakota upphängning. Många andra generationens modeller upplevt tidigt främre slitage kulled som måste ersättas med den undre länkarm. Om du hör metallic pinga kommer från hjulen vid svängar eller perioder av acceleration, då ditt CV lederna sviker. Kör din Dakota upp på en uppsättning av bil ramper för att inspektera CV stövlar, som är placerade bakom hjulen. Om stövlarna är spruckna eller korroderade, då vätskan har läckt ut i lederna, som måste bytas så snart som möjligt. Om du hör ett poppande ljud från den bakre änden av hytten, isolatorer ärmarna i hytten är för lång och behöver kortas genom att mala ner dem. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131543.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.