Hur man ändrar Lägre Packningar insugningsröret på en 3800

General Motors presenterade sin 3800 V6 till konsumenter under sin Buick namn 1988. Under hela sin utveckling, kom denna motor standard i många olika Buick, Chevrolet, Holden, Oldsmobile och Pontiac. Den LN3, eller den första modellen av 3800 V6-motorer, ersattes 1991 med L27 motorn. Medan LN3 presenterade ett endels insugningsrör, var L27 utformad med två delar: den övre samlingskammaren intag och lägre intag. Byte av nedre packningen insugningsröret kräver en betydande mängd tid och ansträngning, men kan göras på en plan yta av någon med rätt verktyg och tålamod. Saker du behöver
ersätter lägre intag packningssats
Packning Wrench tätningsmedel
ställa
momentnyckel
Tänger
Tape
Märkpenna
Motor avfettningsmedel
Linne trasa
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Öppna panelen dörren, nära gas-och bromspedaler, och dra bränslepumpens relä från dess anslutningsdon med handen. Starta 3800 motorn och vänta för bränslet att sluta flöda och motorn att stängas av. Öppna huven på din bil och skruva isär den negativa kabeln från batteriet.
2

Flytta den tomma behållaren så att den sitter nedanför kylarens avtappningsplugg. Skruva av tanklocket och dra ut avtappningspluggen på kylaren, och låta allt kylmedel rinna helt från sin reservoar. Byt avtappningspluggen när du är klar.
3

Twist oljan locket så att motorhuven kan lätt tas bort. Dra upp på motorhuven för att ta bort. Etikett alla kablar och slangar som fäster den övre insugningsröret, eftersom du kommer att behöva rensa dessa för att på rätt sätt ta bort denna del.
4

Ta bort luftfiltret bostaden från spjällhuset med handen. Dra bränsleledningarna från rälsen med en tång. Koppla loss ledningarna från bakom generatorn och ställa undan. Ta bort eventuella återstående slangar och ledningar som är anslutna till det övre grenröret.
5

Skruva alla bultarna som håller den övre insugningsröret tillsammans för att komma åt det nedre grenröret och packningen. Bänd den övre packningen från cylinderblocket och placera en bit tejp över hålen för skydd. Skrapa någon grime eller annan uppbyggnad från runt cylindrarna och torka bort kylvätska från området.
6

Unbolt skruvarna som håller nedre insugningsröret på plats och ställ åt sidan. Bänd den nedre packningen med en skruvmejsel och kasta bort. Rengör området precis som du gjorde i steget ovan.
Installation
7

Coat toppen och botten av den nya, lägre packning med packningen tätningsmedel och position över topplock, anpassa alla hål.
8

Bolt nedre grenröret på plats, med hjälp av en momentnyckel för att tillämpa 12 fot pounds av trycket.
9

Sätt tillbaka övre grenröret och packningen precis som de var monterad innan borttagning. Återanslut alla slangar och elledningar till motsvarande delar. Sätt tillbaka luftfiltret bostaden till spjällhuset, häll kylvätska tillbaka in i kylaren, och byt tanklocket.
10

Bolt den negativa anslutningen tråden tillbaka till batteriet och byt bränslepump relä för att återställa el-och bränsleflöde. Bränslepumpens relä fungerar som en sockel, så koppla in är så lätt som det var att ta bort.
11

Starta motorn och kontrollera eventuella läckage nära insugningsröret området. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131534.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.