Hur Ren Automobile Elektrisk tråd med Muratic Acid

saltsyra, även kallad saltsyra, används ofta för svåra rengöring projekt. Det kan användas för att rena metaller, såsom koppar vanligen används i fordonsindustrin elektriska ledningar. Denna tråd, även om isolerade, kan reagera med luft och vanära, särskilt om det är en del av en bunt av trådar. Saltsyra kan användas för att rena tråd, men det är denna syra mycket farligt och kräver många säkerhetsåtgärder att använda ett säkert sätt. Saker du behöver
saltsyra
Vatten
Två stora plasthinkar
Bakpulver
Visa fler instruktioner
1

bort trådarna från bil.
2

Se till att du har en tillförsel av vatten till hands. Du bör också ha bakpulver ifall du spiller syra på dig själv.
3

Förbered en hink med saltsyra. Sätt en liter vatten i hinken och tillsätt lite mindre än en kopp syra, ungefär tre fjärdedelar av en kopp. Tillsätt alltid syra i vatten, aldrig vatten i syra.
4

Doppa dina kablar i hinken. Lämna dem i hinken, den tid som krävs kommer att variera, men hålla ett vakande öga på trådarna. Processen kan ta upp till en timme.
5

bort trådarna från skopan hjälp av ett verktyg, som en tång eller sil. Skölj noga med vatten.
6

Neutralisera kvarvarande syra. Häll aldrig sura lösningar ner i ett avlopp eller i marken. Blanda bakpulver med vatten i en stor hink och häll syrablandningen i. När fizzing stannar och det finns en beläggning på undersidan av skopan, är syran neutraliseras och är säker att hälla ner ett avlopp. Du kan också hitta ett avloppsreningsverk, som kan acceptera saltsyra, i vilket fall de kommer att behandla det på ett säkert sätt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131531.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.