Vad är våtcellsbatterier?

Våtcellsbatterier används mest i fordon såsom båtar, bilar och motorcyklar. De är gjorda av blyplattorna suspenderade i en elektrolytlösning. I våtcellsbatterier är elektrolyten lösningen en vätska, och består av vatten blandat med svavelsyra. Batterierna är extremt farligt, och bör behandlas med respekt, särskilt när de laddas. Typer av våtcellsbatterier

våtcellsbatterier finns i två typer, servas och underhållsfri. Servas våtcellsbatterier har lock som kan tas bort för att kontrollera vätskenivån. Om elektrolyt nivån är låg, kan du serva batteriet genom att tillsätta destillerat vatten till cellen. Underhållsfria våtcellsbatterier är förseglade. När elektrolyten torkar ut, måste batteriet bytas.
Wet cellkapaciteten

våtcellsbatterier klassificeras också enligt deras syfte. Veva batterier är den typ som används i de flesta bilar och motorcyklar. De är konstruerade för att vara ständigt fyllas av generatorn. Den enda betydande strömförbrukningen är när fordonet startas. Djupurladdningståliga våtcellsbatterier har tjockare plattor och är utformade för att gå igenom en cykel av djupa urladdningar och uppladdning. Använd endast batteriet för avsett ändamål. Konstant påfyllning kan minska djupurladdningsbatteri bärförmåga, medan flera djupurladdningar kan faktiskt förstöra en veva batteri.
Laddning våtcellsbatterier

våtcellsbatterier avger giftiga och explosiva gaser vid laddning, så alltid ta ut dem utanför eller i ett välventilerat utrymme där gaserna kan försvinna. När du laddar en våt cell batteri, är det viktigt att inte överladda. Överladdning av batteriet får den att värma upp. Om det värms upp tillräckligt, kommer elektrolytlösning koka, vilket kan leda till att batteriet exploderar. Se till att din laddare har en automatisk avstängningsfunktion som känner av när batteriet är fulladdat och stänger av strömmen. Addera Omhändertagande av våtcellsbatterier

De flesta stater kräver leverantörer som säljer blybatterier att acceptera gamla batterier i utbyte. Säljaren debiterar en kund en "core avgift" om de inte byter ett gammalt batteri när de köper en ny. Kärnan avgiften återbetalas när kunden returnerar det gamla batteriet. Den använda upp batteriet skickas sedan till en reclaimer som ska återvinnas. Den reclaimer krossar batterierna i nickel-stora bitar och separerar plasten från ledningen. De plastbitar går att återvinnas till nya plastprodukter, medan ledningen är vidare till batteritillverkare och andra industrier. Nästan 90 procent av alla blybatterier återvinns.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131527.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.