Hur man byter Watts Linkage Bussning på en PT Cruiser

Chrysler PT Cruiser är en retro stylad bil baserad på en minivan plattform. För att bidra till att stabilisera den bakre änden och ger bättre hantering, använder PT en Watts koppling på bakvagnen. Även om detta är ett bra komplement, det är också ett vanligt problem område på PTS. När bussningarna i mitten fästet slits ut, gör den bakre änden oroande clunking ljud när bilen körs över ojämnheter. När du byter ut en del, är konsolen samt bussningarna ersätts med nya delar. Saker du behöver
domkraft Sida 2 pallbockar eller ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Penetrerande smörjmedel
Dragstång avdragare eller ättikslag gaffel
Allen skiftnycklar eller skruvstäd grepp

Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av PT med domkraft och sänk ner den på en pallbock under endera sidan. Alternativt, kör den bakre änden av bilen upp på ramper för att komma åt Watts koppling.
2

Spray penetrerande vätska på de tre skruvarna och muttrarna som håller kopplingen på plats. Länksystemet är upprätt metallfäste bultad till mitten av axeln. Det finns två stänger, en upptill och en nedtill, fastskruvade fästet på ena änden och till chassi vid den motsatta änden. Addera 3

Ta bort plastskyddet på övre muttern. Lossa och ta bort muttern som håller den övre stången i fästet. Avlägsna tappen på änden av stången genom att skjuta ättikslag gaffel eller parallellstaget avdragare mellan de två. Tappen ska poppa ut ur sitt fäste.
4

Ta bort den nedre muttern som håller den motsatta änden av fästet till den andra stången på samma sätt.
5

Ta den stora centrumbult som håller fästet till axeln. Dra ut konsolen ur fordonet.
6

Installera den nya konsolen, vilket kommer att få nya bussningar redan intryckt tråd i centrum bulten som håller fästet till axeln. Dra inte åt den ännu.
7

Skjut bulten för den övre stången genom den nya konsolen. Gänga på muttern. Axeln av dubben kommer att vända när du försöker dra åt den. Placera en insexnyckel i hålet i änden av tappen och använda ett öppet slut skiftnyckel för att dra åt muttern. Du kan också använda skruvstäd grepp för att pressa tappen och konsolen tillsammans medan du drar åt muttern.
8

Montera den nedre muttern på samma sätt. Drag åt bulten. Sätt tillbaka plastkåpan på den övre muttern. Sänk bilen av domkraften eller ramperna golv.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131507.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.