Hur man tar bort den nedre insugningsrör

Insugningsgrenröret av din bil är ansvarig för att fördela bränsle och luftblandningen från förgasaren eller spridare bränsle till cylindrarna. Medan layout och design av varje motor är olika, fungerar insugningsröret på samma sätt på varje bil. Bultas fast i motorblocket med trycksatta bultar är förgreningsröret åtskilda av en metallpackning för att förhindra läckage. Byte av nedre insugningsröret och packning kan bli nödvändiga efter ca 60.000 miles, när uppenbara slitage börjar försämra maximal motorprestanda. Detta förfarande kan göras på en plan yta med rätt verktyg. Saker du behöver
Lägre insugningsröret och packning
Wrench in
momentnyckel
Tänger
Tape och svart markering
Motor avfettningsmedel
Plastskrapa
Liquid behållare
linneduk
Visa fler instruktioner
1

Skruva loss skruven som håller den negativa anslutningen till bilens batteri och flytta den här kabeln ur vägen. Om din bil har ett relä bränslepump, ta bort denna del och starta bilen. Låt bilen gå tills bränslet stoppar flödet till motorn och stänger.
2

Placera en flytande behållare under kylaren och ta bort tanklocket. Ta bort avtappningspluggen eller kylarslangen på undersidan av kylaren, så att all kylvätska att helt rinna in i behållaren. Byt bara avtappningspluggen eller anslutningsslang när detta är gjort, lämnar tanklocket av för senare kylvätska användas. Ställ motorns kylvätska åt sidan så att det inte stör resten av processen. Addera 3

Twist av oljan locket att ta bort motorkåpan om din bil har en installerad. I motorer med förgasare, är insugningsröret belägen under luftrenaren utan behov av en motorkåpa. Oavsett om din bil är bränslet injiceras eller har en förgasare, måste luftrenaren kopplas och ställ åt sidan.
4

Identifiera alla elektriska ledningar, kablar och slangar med tejp och en svart markering. När koppla ur och återansluta dessa delar under denna procedur, är det viktigt att var och ansluter tillbaka till lämplig utrustning. Ta bort alla sensorer som går från motorns generator eller spjällhuset.
5

Lossa slangarna och ventiler som ansluter till den övre insugningsröret med en tång. Ställ dessa kontakter åt sidan så att de är ur vägen av grenrör. Lossa bränsleledningarna som ansluter till deras motsvarande bränsle skenor. Förhindra att bränsle läcker ut över motorn med ett tjockt gem eller golf tee.
6

Unbolt övre insugningsröret från sitt viloläge mot motorn. Lyft detta grenrör bort av motorn och ställ den åt sidan för senare användning. Bänd den övre packningen av av motorn med en skruvmejsel och placera den åt sidan.
7

Koppla bort eventuella kvarvarande vakuumslangar som är knutna till den nedre grenröret. Skruva loss bultarna som håller denna grenröret på plats. Bänd nedre grenrörspackning från motorblocket och skrapa alla grime eller annan uppbyggnad tills ren. Torka eventuellt överskott motorkylmedel från detta område.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131487.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.