Hur man byter Upper Intake Packning på en 2002 Ford Econoline 150

Ford Econoline är en serie full storlek skåpbilar som den amerikanska biltillverkaren släppt för 1961 års modell. Detta fordon har varit den bäst säljande van i USA i över 30 år. Konsumenterna kan välja mellan nio olika sex-och åtta-cylindriga motorer och två-eller fyrhjulsdrivna modeller drive för att passa deras behov. Installera ett nytt insugningsrör i 2002 Econoline kommer att förhindra läckage av kylvätska och förbättra prestanda i din motor, oavsett förskjutning. Saker du behöver
insugningsrör och packningssats
Wrench in
platt skruvmejsel
Momentnyckel
Liquid container
Silikontätning
Packning självhäftande

Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Koppla bort den negativa anslutning av motorns batteri genom att skruva loss bulten som håller det på plats. Ställ kontakten ur vägen så att den inte rör vid batteriet vid demontering och montering. Att stoppa den elektriska strömmen till motorn kommer att garantera säkerheten.
2

Placera en flytande behållare under kylaren. Ta av locket till kylaren så att kylvätskan rinna lättare. Dra avtappningspluggen, eller kylarslangen, från dess anslutning i botten av kylaren och låt all kylvätska rinna helt. Ersätt denna plugg eller slang när du är klar.
3

Identifiera och koppla bort alla elektriska ledningar och kablar som är anslutna till förgasaren, radiator, tändspole, och insugningsröret. Ta bort slangarna som ansluter till luftfiltret. Ta bort luftfiltret bostaden från motorn.
4

Skruva ur skruvarna som håller insuget på motorblocket. Ta bort insugningsröret och ställa denna del åt sidan för senare användning.
5

Bänd den gamla packningen insugningsröret från motorblocket med en platt skruvmejsel. Kassera denna del.
6

bort kylvätska uppbyggd och andra överskott smuts med plastskrapan. Torka eventuella kvarvarande skräp av motorn med en fuktig trasa för att säkerställa ordentlig tätning vid montering av nya delar.
Installation
7

Applicera packningen tätningsmedel på båda sidor av insugningsrör packning för läckage prevention. Placera den nya packningen insugningsröret över cylinderhuvudena, så att hålen i de båda delarna i linje med varandra så mycket som möjligt.
8

Placera gamla insugningsröret ovanpå grenrörspackning, vilket gör Kontrollera att hålen i fördelaren inriktas med cylinderhuvudet och packningen. Dra åt bultarna i grenröret till 10 foot-pounds av trycket, sedan 15 och slutligen 25.
9

Installera distributör på plats, se till att den vilar på samma position som avlägsnas. Dra åt distributör med handen för bästa resultat.
10

Återanslut alla vakuumslangar och kopplingar till insugningsröret. Anslut alla elektriska ledningar och kablar som togs bort för grenrör installation. Återanslut luftfiltret bostaden.
11

Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren. Byt påfyllningslocket för kylvätska när du är klar. Skruva skruven som håller den negativa anslutningen till batteriet för att slutföra installationen. Starta motorn på den Econoline och kontrollera om det läcker runt insugningsröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131486.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.