Dunkande Problem i en Jeep Liberty

Den Jeep Liberty är det fordon som ersatte den Jeep Cherokee 2002. Liberty var avsedd att vara sportigare och mer aerodynamiska än Cherokee, och det blev populärt med yngre förare. Som med alla fordon, kommer du att utföra löpande underhåll för att hålla Liberty fungerar korrekt. En vanlig fråga som måste behandlas med Jeep Liberty är ett dunkande eller trummande ljud från fordonet. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Bestäm om dunkande kommer från en främre eller bakre delen av din Jeep Liberty. Också bestämma om dunkande uppstår när du kör vid en viss hastighet eller när du vänder. När du bestämmer placeringen av ljud och eventuella särskilda omständigheter körning under vilka den förekommer, parkera Liberty och ta ur nyckeln ur tändningen.
2

Använd en ficklampa för att undersöka däcket närmast källan thumping. Däcket kan vara skeva eller skadas på annat sätt, vilket kan få den att vibrera vid högre hastigheter och framställa ett dunkande ljud. Om detta är fallet, kommer däcket behöver bytas ut.
3

Undersök axeln som noterar speciellt den punkt där den är fäst vid ramen. Om din Jeep axel är skadad, kan det skapa ett dunkande ljud. Om detta är fallet, måste du ta din bil till en kvalificerad tekniker.
4

Undersök området bakom däcken. Detta är särskilt viktigt för framdäcken. Om en dragstång är skadad, kommer den dunkande ljud uppstå vid svängar. En skadad dragstång måste granskas av en kvalificerad tekniker. Om en dragstång raster, kommer bilen vara okontrollerbar.
5

Undersök chocker och fjädrar. Om dessa bryts, kommer fordonet stöta även på släta vägar. Du kommer också att märka att Jeep sitter lägre på ena sidan än den andra. Om du har en skadad bakre bladfjäder, kommer din Jeep verkar att sitta tillbaka som en groda. Skadade bladfjädrar måste ersättas av en kvalificerad tekniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131432.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.