Hur man installerar ett insugningsrör för en 1998 4.3 Vortec

Efter en lång historia av att utveckla högpresterande motorer för konsumenten bilmarknaden, utformad General Motors en linje av bränslesnåla fyra-, sex-och åtta-cylindriga motorer. Denna serie, kallad Vortec, blev tillgängliga som standard kraftpaket i många GM lastbilar och terrängbilar. År 1998 ingick Chevrolet 4,3-liters Vortec V-6 i sin Blazer och S-10 linjer. Nu över tio år gamla, behöver denna motor är rätt inställd och service för att säkerställa effektiv drift. För att upprätthålla ett stabilt avgassystem, kommer att ersätta insugningsröret och grenrörspackning förbättra prestanda och bränsleeffektivitet. Saker du behöver
grenrör Replacement intag och packning set
Wrench in
Motorkylvätska
Liquid container
Kemisk Tätningsmedel
linneduk
Handskar
Show Fler Instruktioner
Borttagning
1

Koppla bort batteriet för 4.3L Vortec genom att ta bort minuskabeln från batteriet med en skiftnyckel. Det är viktigt att skära av elektrisk ström till motorn innan du utför underhåll eller installation av nya insugningsröret. Underlåtenhet att koppla från batteriet kan leda till stora skador.
2

Ta bort kylarlocket så att kylvätskan i att flyta lättare medan dränering. Placera ett tråg kylvätska drain under kylaren och ta bort avtappningspluggen, som ligger på botten av radiatorn. Låt allt kylmedel från kylaren rinner ut i behållaren. Byt ut kylarlocket och avtappningspluggen när du är klar med detta steg.
3

Avlägsna luftfiltret systemet och ansluta sensorn från motorn med handen. Dessa delar ska placeras på passagerarsidan av motorn. Förvara alla delar och hårdvara tillsammans, gör en anteckning om var varje komponent går för senare återmontering.
4

Lossa drivremmen, generator, tändspole modul, spjällhuset och all tillhörande hårdvara och kablar som är anslutna till dessa komponenter. Borttagning kommer kräva flera skiftnycklar i olika storlekar.
5

Tag alla slangar och elledningar och ta sedan från grenröret. Dessa slangar och ledningar kan tas bort genom att helt enkelt dra dem med dina händer. Återigen är det viktigt att du noterar när dessa delar går för återmontering efter att du har installerat den nya insugningsröret. Koppla bränsleledningarna från spridarna.
6

unbolt insugningsröret och ta bort den från Vortec motor blocket med rätt nyckel. Rengör området insugningsröret noggrant med en disponibel trasa. Kasta den gamla packningen insugningsröret. Denna del separerar insuget från motorblocket för att säkerställa en stabil motortemperaturen.
Installation
7

Montera den nya packningen insugningsröret på plats. De pluggar i packningen kommer att radas upp med cylinderhuvudet portarna. Beroende på insugningsröret packning tillverkaren, får ett kemiskt tätningsmedel för O-ringen att krävas för att binda denna bit till motorblocket. Nyare, kräver prestanda grenrör packningar inte detta tätningsmedel.
8

Placera den nya insugningsröret ovanpå den nyinstallerade packningen. Skjut grenröret tills den passar perfekt med packningen.
9

Montera bultarna insugningsröret och dra åt ordentligt, komprimera O-ringen i grenröret. Dra åt bultarna med till 11 mul-pounds av trycket med en momentnyckel.
10

Anslut bränsleledningarna till bränsleinjektorerna och rails. Montera slangar och GASSPJÄLLSHUS på plats med hjälp av handen.
11

ihop alla elektriska ledningar och delar intag som du tog bort för att komma åt insugningsröret. Fyll på radiator med motorkylmedel genom att helt enkelt hälla innehållet i behållaren tillbaka in i kylaren. Starta Vortec motorn och låt den gå på tomgång i ca 10 minuter. Kontrollera efter läckor i insugningsröret samt luftintag systemet. Lägg mer kylvätska som krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131392.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.