Hur man byter insugningsröret i en 2000 Expedition

Sedan 1997 har Ford Motor Company har tillverkat den Expedition, en full-size sport utility vehicle. Den ersatte ursprungligen Bronco, sitter fast mellan den mindre Explorer och jätten utflykt. År 2000 var Expedition fortfarande i sin första generation, finns med antingen en 4,6-liters V-8 eller Triton 5,4-liters V-8. Prestanda betyg av mindre, åtta-cylindrig motor var annonseras med 232 hästkrafter och 291 foot-pounds av vridmoment. Den större, Triton V-8 hade en annonserade effekt på 260 hästkrafter och 345 foot-pounds av vridmoment. Byte av insugningsröret och packning under detta årtionde gamla fordon kan öka prestanda och bränsleeffektivitet. Saker du behöver
Wrench set
dräneringskärlet
Skruvmejselsats
insug
Intake manifold gasket
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
borttagning

1

Koppla bort kabeln från den negativa polen på batteriet med hjälp av en skiftnyckel.
2

Placera ett uppsamlingskärl under kylvätska facket av motorn och öppna tanklocket. Ta bort avtappningspluggen låta alla motorns kylvätska rinna i pannan och ersatte pluggen.
3

Ta bort luftfiltret systemet som ansluts till spjällhuset för hand. Denna rörliknande konstruktion ska placeras på passagerarsidan av motorn. Ställ alla delar och fastsättning hårdvara åt sidan för användning efter den nya insugningsröret och packningen har installerats.
4

Använd skiftnyckel set och demontera spjällhuset, tändspole, drivremmen och generator. Bultar kan variera i storlek och form, så det är viktigt att hålla rätt maskinvara med motsvarande delar.
5

Använd en pinne notera att identifiera alla de slangar och elektriska kablar som är anslutna till motordelar som skall avlägsnas. Dra försiktigt dessa slangar och sladdar från sina respektive platser med för hand. Koppla bränsleledningarna från bränslespridare.
6

Använd en skiftnyckel för att lossa skruvarna som håller insugningsröret till motorblocket, och ta bort grenröret.
7

Bänd gamla packningen insugningsröret från cylindern hamnar med en platt skruvmejsel. Skrubba ytan av motorblocket med en fuktig trasa tills den är ren. Släng den gamla grenrörspackning.
Installation
8

Placera den nya packningen insugningsröret på toppen av motorblocket, se de enskilda hålen åt rätt håll. Bond de nya O-ringarna till ytan med en kemisk tätningsmedel.
9

Sänk nya insugningsröret på plats, glider tills det vilar stadigt mot ovanpå den nyinstallerade packningen.

10

Bolt insugningsröret på plats med hjälp av en skiftnyckel. O-ring av grenrörspackning kommer komprimera när bultarna har dragits åt. För fabriksinställningarna, dra åt bultarna till 11 foot-pounds.
11

Anslut spjällhuset precis som det var och anslut alla bränsleledningar till respektive spridare.
12 < p> Bifoga alla elektriska ledningar och resterande delar intag som togs bort och byta ut kylvätskan. Starta motorn och låt den gå på tomgång i ca tio minuter. Inspektera motorn för att säkerställa att inget läckage kommer från den nya insugningsgrenröret. Lägg mer kylvätska om det behövs.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131385.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.