Saturn 1998 Felsökning

Saturn namn och bilmärke grundades 1985 som ett dotterbolag till General Motors. Den 1998 Saturn raden av fordon omfattar SC, SL och SW modelltyper. Tillhandahållande av underhåll kan förse dig med långvarig användning av ditt fordon och bibehålla Saturnus prestanda. Om du bilmärken onormala ljud, har en ovanlig lukt eller har en indikator lamporna lyser bör du rådfråga en professionell mekaniker. Instruktioner
1

Kontrollera din olja. Oljan i din Saturn bör kontrolleras medan fordonet är kall. Oljan reservoaren kan placeras i centrum av motorn och mätstickan markeras "Oil." För att kontrollera din olja, ta bort oljestickan från oljan stammen och torka den ren med en servett. Sätt tillbaka pinnen tillbaka in i skaftet i flera sekunder. Ta stammen igen och kontrollera nivån som visas på oljan. Pinnen kommer att ha fullständiga och låg linje nivåer i ansiktet av den för att ange hur mycket olja i bilen. Om din oljenivån är under den låga nivå du bör fylla på olja så fort som möjligt. Om ett fordon körs med låg eller ingen olja det kan göra att motorn inte längre fungerar. Rekommenderad olja för din bil finns i din instruktionsbok.
2

Kontrollera din frostskydd /kylarvätska. Frysskydd /kylmedel hjälper till att hålla din motor från överhettning. För att kontrollera din frostskydd /kylarvätska bort locket från kylaren medan fordonet är kallt. Det är mycket viktigt att du inte öppnar kylaren medan fordonet är varm eller igång, eftersom det är uppbyggt tryck i kylaren och det kommer att orsaka att vätskan pressas ut kylaren och kan allvarligt bränna dig. Titta in i kylaren och se om vätskenivån är för låg för att visuellt. Om vätskan är för låg, bör du ersätta den vätska med frostskydd /kylarvätska så snart som möjligt.
3

Kontrollera din transmissionsolja. Den transmissionsolja ska kontrolleras när bilen är varm. Transmissionen pinne ligger på motorn och kommer att markeras "Transmission." Ta bort pinnen från stammen och torka rent med en servett. Placera pinnen tillbaka till transmissionen stammen i flera sekunder. Ta bort pinnen igen och kontrollera nivån för att se om vätskenivån är lägre än den låga linjen eller fyllningen linjen. Om överföringen är lägre än den fyllningslinjen, sedan fyller med transmissionsolja så snart som möjligt. Köra bilen utan transmissionsolja orsakar överföringen slutar fungera och resultera i behovet av en ny växellåda. Du kan hitta information om vilken typ av överföring du Saturnus kräver i din manual.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131384.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.