Hur man installerar topplock dubbar på en 2007 F-350 6.0L

Tunga fordon som Ford F-350 är vanligtvis sätts på prov transporterar tusentals pounds i sängen och bogsering extra vikt till en arbetsplats. Det är tufft arbete på motorn och resten av fordonet, vilket gör det oerhört viktigt att byta ut olika delar av fordonet för att bibehålla topprestanda. Detta inkluderar cylinderhuvud dubbar, som finns runt cylindrarna i motorblocket. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Momentnyckel
Hammer (tillval) katalog Rengöring smörjmedel
mjuk trasa
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta bort locket till motorblocket, om din 2007 Ford har en (detta är en extra funktion som inte alla modeller kom med).
2

Ta bort skruvarna på toppen av motorblocket med Ratchet och uttag. Dessa skruvar är åtdragna, så du kan behöva en hammare för att lossa dem. Sätt skruvarna åt sidan och lyft upp den övre av motorblocket ut. Detta exponerar motorpackning och dubbar huvudet. De 15 Topplocksbultar finns runt cylindrarna, med fem på varje sida av motorblocket och en annan rad av fem kör ner i mitten. Det är viktigt att ta bort bultarna i en viss ordning, annars trycket sprider fel, vilket gör att motorn att knäcka. Titta på motorn och lokalisera stud direkt i mitten. Detta är den första tappen. Avlägsna tappen, fortsätt sedan att ta bort bulten nedanför. Detta är den andra stud. Flytta till dubben direkt till höger om den första tappen. Detta är stud tre, än dubben under tre är fyra. När väl de första fyra dubbar är borta, flytta till dubben direkt till vänster om den första. Detta är stud fem. Avlägsna stud fem, än tappen under den (sex). Ta ut mitten stud i slutet av den mellersta raden (sju) och bulten under den (åtta). Slutligen röra sig åt vänster av motorblocket och avlägsna den sista mitten stud (nio) och bulten under den (10). Detta ger dig bara med den översta raden av dubbar. Avlägsna mitten övre bulten (11), tappen till höger (12) än pinnbulten till dess vänstra (13). Ta bort bulten i det övre högra hörnet (14) och den sista bulten i det övre vänstra hörnet (15).
3

Kontrollera packningen för eventuella sprickor. Du kan lika gärna byta ut packningen om den är skadad vid denna tidpunkt. Om du behöver byta packningen, dra upp på den nuvarande och skjut den nya packningen, och se till att inte ställa ned den i en vinkel.
4

Rengör den gamla packningen ( om en ny packning behövs inte) med en rengöring smörjmedel och en mjuk trasa. Du vill vara extra noga med att inte repa den aktuella packningen - annars kommer du att behöva en ersättare
5

Skjut in den nya chefen bultarna och dra åt dem på plats med momentnyckel.. När spänd, installera huvudet till motorblocket och du är redo att gå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131381.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.