Hur man installerar en 1996 Cougar Länk Sway Bar

En krängningshämmare är en stel, rörformig längd av metall som är bultad till endera sidan av fordonets upphängning. Vanligtvis finns det en på framsidan och en på baksidan av fordonet. När fordonet körs runt ett hörn, verkar stången såsom en hävarm, vilket tvingar hjulet och däcket mot insidan av hörnet till marken, ökar greppet och reaktionsförmåga. Ändarna av sway stängerna är förbunden med chassit med små ändlänkarna. Byta ändlänkarna på en 1996 Mercury Cougar krängningshämmaren är en okomplicerad process. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Lyft slutet av fordonet där du kommer ska ersätta krängningshämmare med en domkraft och stödja den på pallbockar. Om du byter ut en främre länk krängningsstång, lyft framsidan. Om du byter ut en bakre länk krängningsstång, lyft den bakre delen av fordonet.
2

Lokalisera vingla bar och slutet länken. Den krängningshämmaren är en tunn längd av metall som går över bottnen av bilen från ena sidan av suspensionen till den andra. Slutet länken kommer från baren på en 90-graders vinkel och skruv för upphängning.
3

Lossa muttern på slutet länk där det bultar till upphängning på ena änden. Lossa muttern där länken fäster till krängningshämmaren. När båda muttrarna är lösa, avsluta ta bort dem.
4

Dra ändlänken från krängningshämmaren på ena änden och fjädring på den andra änden.
5

Installera den nya ändlänken i samma orientering som den gamla. Trä muttrarna på båda ändar. Dra åt muttrarna med en hylsa och en spärrnyckel.
6

Sänk bilen utanför domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131372.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.