Hur vill kolla U-Skarvar på Frontier

Universal leder, eller U-fogar, på drivaxlarna av en Nissan Frontier är känsliga för fel, och företaget har inlett en utredning. Drivaxlarna och U-fogar har en avvikande källa till problem för både 4x2 och 4x4-modeller. Det är klokt att inspektera dessa u-fogar regelbundet för att säkerställa att de fortfarande är användbara. Om du hör ett svagt clunking ljud vid låga hastigheter, en repetitiv duns på motorvägshastigheter eller känner en vibration vid acceleration eller inbromsning, bör bilens u-fogar undersökas. En dålig u-leden kan orsaka en drivaxel för att misslyckas. Saker du behöver
Nissan Frontier
par stoppklossar
Skyddsglasögon
Mekanik handskar (tillval) katalog Ficklampa (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Hitta en relativt platt, asfalterad yta att utföra inspektionen, t.ex. ett garage golvet och satte transmissionen i parken för att säkra din Frontier. Dra åt parkeringsbromsen och stäng av motorn. Använd stoppklossar för att säkra ett hjul, kila en chock vid ena änden av däcket och trottoaren. Upprepa denna process för den andra änden av samma däck.
2

Förbered att inspektera de U-fogar på Frontier. Sätt på dig skyddsglasögon och handskar om du vill, och krypa under bilen.
3

krypa under bilen på förarsidan och utseende för drivaxeln, som kommer att ansluta mellan överföring och bakaxeln. Om du har en fyrhjulsdriven modell, bör du hitta även drivaxeln som ansluts mellan sändning och framaxeln. En ficklampa kan hjälpa till att förbättra din förmåga att se under bilen.
4

Kontrollera u-lederna. Greppa drivaxeln i mitten med ena handen, försök att vrida axeln. Det bör finnas mycket lite rotationsrörelse. Grab vid vardera änden av axeln och försöka vicka. En bra u-joint kommer inte röra sig alls. Det bör också vara mycket få tecken på synliga fett på bussningarna i varje u-joint.
5

Bestäm användbarheten av varje U-joint. Om ingen av dina u-lederna uppvisar något spel eller läcka något fett, är de fortfarande bra. Om en u-joint har misslyckats, byt ut den. Har en professionell mekaniker ändra det om du inte vet hur man utför denna uppgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131359.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.